Portugália és Brazília is biztosítaná továbbjutását

Cavani vb 2022

A katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének második fordulójában Cristiano Ronaldóék és Casemiróék is be szeretnék biztosítani továbbjutásukat, de ehhez Uruguaynak és Svájcnak is lesz egy-két szava.

A portugál válogatottban egészen biztosan hiányozni fog hétfőn Danilo Pereira. A PSG védője végigjátszotta a Ghána elleni mérkőzést, szombaton egy edzésen azonban eltörte három bordáját. Egyelőre kérdéses, hogy a kieséses szakaszban újra számíthat-e rá a szövetségi kapitány.

„Úgy gondolom, hogy egy ilyen minőségű kerettel rendelkező csapatnak minden meccsen az esélyesség terhével kell szembenéznie. Nincs olyan meccs, amikor az lenne a célunk, hogy döntetlent érjünk el” – nyilatkozta az AFP hírügynökségben Goncalo Ramos. A nyitómeccsen Cristiano Ronaldót váltó támadó korábbi csapattársa, Darwin Núnez az ellenfél egyik legveszélyesebb játékosa lehet. „Ő egy remek játékos, azon túl, hogy korábban a Benficában együtt játszottunk, a barátomnak is nevezhetem. Alaposan felkészültünk azonban belőle is, nagyon erős, veszélyes csapat az uruguayi. Nehéz kiemelni közülük egy egyéniséget, amikor több klasszisuk is van” – méltatta az ellenfelet Ramos.

Uruguay az első csapat lehet, amely a világbajnoki csoportkörben hat egymást követő meccsen sem kap gólt. Négy évvel ezelőtt Cavani duplájával a nyolcaddöntőben 2:1-re győzték le a portugál válogatottat, és a dél-amerikaiak most is hasonlóra készülnek. „Az első meccsen is nagy elszántságot éreztem a csapaton, ha így folytatjuk, sokáig eljuthatunk” – bizakodott a Real középpályása, Federico Valverde.

A csoport másik hétfői mérkőzésén a ghánaiak csak akkor őrizhetik meg továbbjutási esélyüket, ha nem kapnak ki a dél-koreaiaktól. A két válogatott eddig hat hivatalos meccset játszott egymással, mindegyik barátságos volt, és mindkét oldal három győzelmet tudhat magáénak. Legutóbb 2014-ben, Miamiban találkoztak a felek, akkor Ghána 4:0-ra nyert a vb-felkészülés keretében.

A G csoportban a braziloknak is lesz egy nagy hiányzójuk, ám Neymar mellett Danilo sem áll majd Tite rendelkezésére. Brazília szövetségi kapitánya azonban szinte biztosan számíthat az egyeneses kieséses szakaszban a 30 éves támadóra, aki kijelentette: ha kell, fájdalmak közt is igyekszik segíteni csapatán. Svájc ellen azonban nélkülük is győzni kell, így gondolja ezt Casemiro is: „Nagyon jó játékosaink vannak, akik helyettesíteni tudják Neymart is. Raphinha, Vinícius Junior vagy a kétgólos Richarlison is képes hasonló teljesítményt nyújtani.”

„Egész nap a fizioterapeutáknál van. Látni, hogy mennyire szeretne újra a pályán lenni. Reméljük, jó mentális és fizikai állapotban minél előbb velünk lesz” – mondta párizsi csapattársáról Marquinhos.

Újabb sikere esetén Brazília vagy akár Svájc nagy lépest tenne a továbbjutás felé, illetve bizonyos feltételek teljesülése esetén ez biztossá is válna. A négyes másik találkozóján éppen ezt szeretné megakadályozni Kamerun és Szerbia is. Ők egy esetleges győzelemmel a csoportkör harmadik fordulójában vívhatnák ki a legjobb tizenhat közé kerülést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?