Négy gól és döntetlen a Pomléban

somorjai focisták
Somorja |

Izgalmas, fordulatokban gazdag találkozót látott a 381 néző a Pomléban a II. labdarúgóliga 14. fordulójában. A somorjai STK 2:2-es döntetlent ért el az esélyes Myjava ellen.

A találkozót jobban kezdték a vendégek. A 3. percben még mentett Veszelinov Dániel, de a 6. percben Halabrín közeli fejesét már nem tudta hárítani. A hazaiak, akik színében négy DAC-játékos is pályára lépett (Veszelinov, Vitális, Szolgai Máté és Krivokapic), nemsokára egyenlítettek. Owusu száguldott el a bal oldalon, erős beadását Kubica kapus csapattársára, Tomanra ütötte, akiről a labda a gólvonal mögé került. Ezután a másik oldalon ismét remekül hárított a hazai portás. A 21. percben Krivokapic ellen követtek el szabálytalanságot, és a megítélt büntetőt a montenegrói csatár biztosan értékesítette.

Fél óra játék után ismét a vendégkapuba került a labda, de Szolgai Máté lesről juttatta a labdát a gólvonal mögé. Nemsokára Čunta próbálta átemelni a vendégek portását, de Kubica a felső lécre tolta a labdát.

Jól kezdték a második félidőt a somorjaiak, Owusu, majd Krivokapic növelhették volna a hazai előnyt. A 63. percben ismét Veszelinov mutatott be remek védést, majd a Choreň játékvezető hibázott. Előbb nem vette észre Szolgai Máté buktatását, aki ezután törlesztett és sárga lapot kapott. Ennek öt perc múlva folytatása lett. Egy lökdösődés után a fiatal somorjai játékos megkapta a második sárga lapját és mehetett idő előtt zuhanyozni. A vendég Toman, aki hátulról szinte letaglózta a somorjaiak 14-esét, meglepetésre szintén csak sárgát kapott...

Az emberelőnyben nyomtak a vendégek, de a másik oldalon Krivokapic csak centiméterekkel maradt le Čunta beadásáról. Az ellenakció végén épp Čunta kezére pattant a labda, és büntetőhöz jutottak a vendégek is. Ugyan Veszelinov nagyon érezte a jobb sarkot, de az erős, jól helyezett lövést nem tudta hárítani.

A myjavaiak igyekeztek megszerezni a győztes gólt is, de nagyon jól működött a somorjai védelem. Sőt, az utolsó percben Stanislav Olejník lábában volt a győztes hazai gól. Hanzli Péter beadása után már csak az üres kapu volt előtte, de mellé lőtt.

,,Nyerhettünk volna, a vendégek csak pontrúgásból voltak veszélyesek. Dani többször nagyot védett, de nekünk is megvoltak a lehetőségeink. Nagyon sajnálom, megszerezhettük volna a három pontot – mondta lapunknak a jól teljesítő Vitális Milán, akinek a játéka Stanislav Lobotkáét idézi.

,,Ugyan mi kaptuk az első gólt, de erre nagyon jól reagáltunk. Még az első félidőben megfordítottuk a meccset. Ugyan veszélyes támadásokat vezetett az ellenfél, de kezünkben tartottuk a meccset. A találkozót nagyban befolyásolta a kiállítás. Nyomott az ellenfél, sajnos nem tudtuk kivédekezni. A végén a helyzeteinknél pedig hiányzott a szerencse. Végül lehet, hogy az erős ellenfél ellen aranyat érő pontot szereztünk, amely később sokat fog érni. Köszönjük a szurkolóinknak a biztatást. Bízom benne, hogy legközelebb győzünk – mondta az Új Szónak a somorjaiak csapatkapitánya, Draško Matej Marič-Bjekič.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?