Majoross: a playoff mellett a folyamatos javulás a cél

hoki újvár

Egy győzelemmel és egy hosszabbítás utáni vereséggel nyitotta az új idényt a Tipos Extraligába szereplő érsekújvári jégkorongcsapat. Majoross Gergely vezetőedző szerint azonban legalább két teljes kört érdemes várni a komolyabb erősorrend felállításával.

A tavalyi szezon nem teljesen a zöld-fehérek szája íze szerint alakult. Az érsekújváriak a 11. helyen végeztek, azaz a playoff-selejtezőben sem vehettek részt (osztályozót a bentmaradásért csak az utolsó liptószentmiklósiaknak kellett játszaniuk). Így Majoross Gergely vezetőedzőhöz az volt az első kérdésünk, változtattak-e valamin a csapatösszeállítási folyamaton az egy évvel korábbihoz képest.

Tavaly a realitás szintjén volt probléma, az elveink akkor is megfelelőek voltak szerintem. 2021-ben nem sikerült azokat a játékosokat leigazolni, akiket szerettünk volna. A feje tetejére állt játékospiacon gyakorlatilag azonnal igazolni kellett, ha valaki szabaddá vált, kevés volt a választási lehetőség – mondta a magyarországi szakember arra utalva, az akkori légiósaiknak csak a kisebb hányada vált be. – Idén sokkal hamarabb elkezdhettük a csapatépítést, jobb lehetőségeket is kínált a piac, így augusztus elejére már kialakult a keretünk, amely persze még nem végleges.

Ekkortól pedig elkezdődhettek a felkészülési mérkőzések is. Ezen a nyolc találkozón más-más erősségű csapatokkal játszottak az érsekújváriak (FTC, Tychy, Krefeld, Gyergyó, Graz, Linz, Frýdek-Mýstek, Zlín), változó eredménnyel.

Néha már a mutatott játék is az elképzeléseink szerinti volt. Fontosabb viszont, hogy fény derült a hiányosságainkra, amiket menet közben sikerült is orvosolni. Az előszezonból azonban nem lehet komolyabb következtetéseket levonni, a többi csapat vonatkozásában sem. Persze ez is egy támpont, de nem érdemes annyi energiát beleölni, mint a saját csapatunkkal való foglalkozásba. A Tipos Extraligá-s ellenfelek játékoskereteit ismerjük, de ez sem túl pontos megközelítés. Egy, de inkább két teljes körnek el kell telnie ahhoz, hogy tisztább képet kapjunk az erőviszonyokról – mondta Majoross.

Érdekes

Az érsekújvári hokisok kerete

Kapusok: Pavel Kantor (cseh), Juraj Ovečka

Védők: Roberts Mamcics (lett), Mike Lee (amerikai), Martin Chovan, Andrej Hatala, Lukáš Kozák, Michal Roman, Branislav Ligas, Martin Knižka, Michal Laurenčík

Támadók: Robby Jackson, Austin Farley, Jay Dickman, Ben Johnson (mind amerikai), Juraj Mikúš, Tomáš Mikúš, Richard Ondrušek, Martin Barto, Peter Šišovský, Martin Mišiak, Tomáš Klempa, Patrik Števuliak, Boris Babeliak, Milan Tadeáš Jobek, David Hajnik

Mindezek ellenére az érsekújváriak azzal a céllal vágtak neki az alapszakasznak, hogy bejussanak a playoffba. „Azt nem jelenthetem ki, hogy tökéletesen mindegy lenne, hogy első vagy nyolcadik helyen végzünk-e, de azért a rájátszás egy nagyon más szakasza a bajnokságnak. Annyira messzire nem is néznék, mi egy folyamatban vagyunk, javulni, fejlődni akarunk, napról napra előbbre lépni – szögezte le az edző.

Már csak azért is lenne jó ez a zöld-fehéreknek, mert az új lebonyolítási rend szerint – amelyet a szövetség vitt keresztül, és amely ellen a bajnokságot irányító APHK tiltakozott is – lesz automatikus kieső, és az osztályozó is megmarad. Majoross szerint azonban ez utóbbi is eléggé elrettentő volt a csapatok számára. „Eddig is féltek a klubok a selejtezőtől, eddig is eléggé rémisztő volt az utolsó helyen végezni, a nyomás nem lesz nagyobb. Mi a tavalyi helyezésnél mindenképp jóval feljebb végeznénktette hozzá Majoross.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?