Klein kezdi a szlovákok Davis-kupa-meccsét

Molcan2023

A hollandok első számú játékosa, Tallon Griekspoor és a szlovákok második teniszezője, Lukáš Klein kezdi meg szombaton 14 órakor a két ország Davis-kupa-mérkőzését, amelyen a nagydöntőbe jutás dől el.

A 26 éves Griekspoor a világranglista 59. helyét foglalja el, így esélyesként lép pályára a 143.-ként rangsorolt Klein ellen. A két játékos még 2020  augusztusában játszott egymással, akkor a holland nyert 2:0-ra. A másik mai egyest a 25 esztendős Tim van Rijthoven (107.) vívja a szlovákok első számú játékosával, Alex Molčannal, aki az 55. helyen áll az ATP rangsorában. Ők eddig kétszer találkoztak, 2019-ben és 2021-ben is a szlovák nyert 2:1-re.

„Jól ment a játék az edzéseken. Megpróbálom ezt az érzést átülteni a meccsekre is, és bizonyítani, hogy miért én kaptam lehetőséget, meg akarom szerezni az első pontot” – mondta pénteken Klein.

A sorsoláson az is kiderült, hogy a vasárnapi páros meccset a Wesley Koolhof–Marwe Middelkoop duó játssza Hollandia színeiben, míg a szlovák szövetségi kapitány, Tóth Tibor a megbetegedő Igor Zelenay távollétében egyelőre Jozef Kovalíkot jelölte Klein mellé, de ez a felállás még változhat. A 13 órakor kezdődő mérkőzést követően Griekspoor és Molčan következhet, az utolsót pedig van Rijthoven és Klein játszhatja.

„Igor már a Groningenbe utazás után nem érezte magát túl jól. Csütörtökön már láza is volt. Úgy döntöttem, hogy hazautazik, nehogy megfertőzzön mást a csapatból. Ötödik játékosként Peter Benjamín Privara áll majd a rendelkezésünkre. Párosban még két variáció van a fejünkben, Lukáš Klein Kovalíkkal vagy Molčannal lép pályára. Meglátjuk, hogyan állunk majd az első nap után – beszélt a Zelenay hiányában kialakult helyzetről a szövetségi kapitány. – Mindenki jól játszott az edzéseken. Azért döntöttem úgy, hogy Lukáš játszik egyesben és nem Jojo, mert a borítás közepesen gyors, a labdák alacsonyabbra pattannak, ami neki jobban kedvez. Alexet a lehető legjobban igyekeztünk felkészíteni és próbáltuk a formáját úgy időzíteni, hogy jól érezze magát a pályán. Az első edzés után ő is azt mondta, hogy érzi a pályát. Bízom benne, hogy a lehető legjobbját fogja nyújtani. A hollandokat figyeltük az edzésen is, megmutatták, hogy egyesben és párosban is magas szinten vannak, semmivel nem leptek meg. A hírek szerint telt ház várható, jó hangulat lesz” – tette hozzá Tóth.

A szeptemberi nagydöntőbe a tizenkét selejtezős mérkőzés győztesei jutnak, valamint a tavalyi két döntős, Kanada és Ausztrália is ott lesz. Az ITF, vagyis a Nemzetközi Teniszszövetség szabadkártyáinak köszönhetően pedig Spanyolország és Olaszország is ott lesz a legjobbak között.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?