Davis-kupa: Nagydöntőben a szlovák csapat

Davis-kupa
Kraljevo |

Nagy meglepetést okozott a szlovák férfi-teniszválogatott, amely 4:0-ra tudott nyerni Szerbiában, így kivívta a részvételt a Davis-kupa nagydöntős tornáján.

Pénteken Lukáš Klein rögtön nyitásként megszerezte pályafutása első egyéni győzelmét a Davis-kupában, Miomir Kecmanovics ellen. Klein után pedig Alex Molčan következett, aki Dusan Lajoviccsal mérkőzött meg. A szerb az első szettben kétszer is brékelt és könnyedén nyert 6:4-re. Aztán viszont nagyot fordult a meccs képe: Molčan minden labdára odaért, nem kikényszerített hibája szinte nem is volt, 6:2-re, majd 6:0-ra nyerte a játszmákat, ezzel 2:0-ra alakítva csapata számára a párharc állását.

Az elején még ideges voltam, rövidek voltak az ütéseim. 2:5-nél azonban elkaptam a fonalat, ráéreztem a pályára, és támaszkodhattam a szervámra és a fogadásomra is. Agresszívebbé váltam, és taktikát váltva a tenyereseket kezdtem erőltetni. Ez nem feküdt Lajovicsnak, aki nem tudta a saját játékát hozni – értékelt Molčan.

2:0-nál már nagyon komoly változásnak kellett volna bekövetkeznie a Novak Djokovicsot nélkülöző hazaiak játékában, de a szerbek bizakodtak, mivel Nikola Csacsics kiváló párosozó. Csakhogy Igor Zelenay is az, ráadásul 41 évesen hatalmas rutinnal rendelkezik. Az első szett egy-egy brék után rövidítésben dőlt el a Zelenay, Klein páros javára. Csacsics és Kecmanovics pedig a második játszmában elveszített adogatójáték után már nem tudott visszajönni a meccsbe. 7:6, 6:3-ra a szlovák páros győzött, amivel 3:0-ra alakult párharcuk a Davis-kupa tavalyi elődöntőse ellen. Ugyan a felek még elkezdték a tét nélküli, negyedik találkozót, de Györe László hamar feladni kényszerült azt sérülés miatt Lukáš Pokorný ellen.

Fantasztikus két nap volt ez számunkra, eddigi legjobb eredményünket értük el a sorozat megreformálása óta. A fiúk maximális teljesítményt nyújtottak a kraljevói salakon. Klein egyre jobb teniszezővé válik, remélem, a Grand Slameken is egyre jobban fog neki menni” – nyilatkozta Ľubomír Kurhajec beugró szövetségi kapitány, aki a lebetegedő Tóh Tibort helyettesítette Szerbiában. (Utóbbi védence, Gombos Norbert szintén nem állhatott csapata rendelkezésére, mivel műtétje után lábadozik.)

Óriási dolog továbbjutni a nagydöntős tornára. 2:0 után nyugodtan játszhattunk, mert semmi sem történt volna, ha kikapunk. Nagy nyomás volt a hazaiakon – jegyezte meg Klein, Zelenay pedig elárulta, a párharc előtt még abban sem volt biztos, hogy folytatja-e egyáltalán a pályafutását: „Még mindig nem vagyok biztos a döntésben, de ez nagyon jó motiváció, hogy a szeptemberi csoportmeccsekeig még kihúzzam. A világranglista-helyezésem nem túl fényes, de hiába, az időt nem lehet megállítani. Az én koromban nagyon fontos, hogy elkerüljenek a sérülések.

A 16 döntős csapatot négy négyes csoportba osztják majd be, a szeptemberi csoportmeccsek után alakul ki a novemberi, málagai negyeddöntő mezőnye.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?