Kiesett a női címvédő Wimbledonban

Ribakina.Wimbledon2023

A wimbledoni teniszbajnokság férfi versenyében elsőként Jannik Sinner és Novak Djokovics jutott be az elődöntőbe kedd este, a nőknél pedig Arina Szabalenka és Onsz Dzsabőr jutott a legjobb négy közé szerdán.

A 21 éves Sinner a negyeddöntőben a torna meglepetésemberét, a világranglistán 92. helyezett orosz Roman Szafiullint búcsúztatta négy szettben, 2 óra 17 perc alatt. „Nagyon sokat jelent ez a számomra, rengeteg munkaóra van abban, hogy ezt elértem. Miután elvesztettem a második szettet, nehézzé vált a meccs, de örülök, hogy gyorsan tudtam reagálni a helyzetre” – nyilatkozta az ATP-rangsor nyolcadikja, aki 2007 óta a legfiatalabb játékos, aki Wimbledonban elődöntőt játszhat. Sinner eddigi Grand Slam tornáin csak a negyeddöntőkig jutott.

Az olasz ellenfele a címvédő Novak Djokovics lesz. A szerb négy játszmában múlta felül az orosz Andrej Rubljovot. „Köszönöm a szurkolóknak, remek hangulatot teremtettek és Andrejnek is jár a dicséret, remek labdameneteket hoztunk össze. Ma is kiváló volt a fonákja, megérdemli, hogy ott legyen a legjobb tíz között a világranglistán. Gratulálok neki. A tornák alatt nem a számokkal és a rekordokkal foglalkozok, mindig csak egy lépésre nézek előre. Boldog vagyok a teljesítményem miatt, remélem így fogom folytatni. Mindenki le akar győzni engem, ami számomra motiváció, hogy mindig a legjobbamat nyújtsam” – méltatta ellenfelét a 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes játékos, aki az első szettet még elveszítette, ám utána már rendkívül kevés hibával játszott. A negyedik felvonásban a hetedikként rangsorolt Rubljov három bréklabdát rontott, ez megbosszulta magát. A csata végül 2 óra 48 perc alatt dőlt el.

A női egyes szerdai elődöntőiben az Australian Open idei győztese, Arina Szabalenka egy sima és egy izgalmasabb játszmában másfél óra alatt legyőzte az amerikai Madison Keyst. „Remek, hogy bejutottam az elődöntőbe és remélem, hogy jobban fog sikerülni a számomra, mint legutóbb. Az elmúlt két évben sokat változtam, egy más játékos vagyok. Megterhelő volt a mai meccs, örülök, hogy a második szettet is sikerült megnyernem. Már csak két lépésre vagyok attól, hogy megvalósítsam a gyerekkori álmom és nyerni tudjak Wimbledonban” – nyilatkozta a fehérorosz játékos, aki a legjobb négy között a világelsőségért is küzd majd.

Szabalenka ellenfele a Onsz Dzsabőr lesz. A tunéziai a tavalyi finálé visszavágóján az első, roppant szoros szettet elvesztette Jelena Ribakina ellen, de a kazah a második játszmában egy leheletnyivel bizonytalanabb volt és ez éppen elég volt hozzá, hogy a világranglista 6. helyén álló ellenfele kiegyenlítsen. Dzsabőr a harmadik szettben kétszer is brékelt és első meccslabdáját beütve jutott az elődöntőbe. „Boldog vagyok és elégedett a teljesítményemmel. Örülök, hogy mindent meg tudtam csinálni egy ilyen játékos ellen, aki ennyire jól szervál, nem könnyű ellene játszani” – nyilatkozta a 28 éves teniszező.

Eredmények

WIMBLEDONI TORNA, negyeddöntők

Férfiak: Novak Djokovics (szerb, 2.)–Andrej Rubljov (orosz, 7.) 4:6, 6:1, 6:4, 6:3; Jannik Sinner (olasz, 8.)–Roman Szafjullin (orosz) 6:4, 3:6, 6:2, 6:2.

Nők: Arina Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Madison Keys (amerikai, 25.) 6:2, 6:4; Onsz Dzsabőr (tunéziai, 6.)–Jelena Ribakina (kazah, 3.) 6:7, 6:4, 6:1.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?