Gombosnak kedvezhet az NTC borítása

Gombos Norbert
Pozsony |

Legalább hét hazai versenyző lesz a főtáblán a jövő heti pozsonyi Peugeot Slovak Open férfitenisztornán. A címvédő és egyben első kiemelt Lukáš Lacko, Gombos Norbert szabadkártyával indulhat a viadalon.

A 125 ezer dollár összdíjazású tornára eredetileg Mirza Basic, Marius Copil, Hubert Hurkacz és Ernests Gulbis is nevezett, de ők később visszaléptek. Így is lesznek azonban jó nevű külföldi játékosok is Pozsonyban: a ciprusi Marcos Baghdatis, az orosz Jevgenyij Donszkoj és az ukrán Szerhij Sztahovszkij is szívesen jár vissza az NTC-be.

Az első számú kiemelt az a Lukáš Lacko lesz, aki már háromszor megnyerte ezt a tornát, 2011-ben, 2013-ban és tavaly is győzni tudott. A második kiemelt Jozef Kovalík, aki az első körön még nem jutott túl a Slovak Openen. Főtáblás helye van Andrej Martinnak is.

A főtábla mind a négy szabadkártyája hazai versenyzőé lesz – a két évvel ezelőtti bajnok Gombos Norbertnek a pozsonyi torna jó lehetőség lehet, hogy kicsit feljebb kapaszkodjon a világranglistán, rajta kívül Filip Horanský, Alex Molčan és Lukáš Klein is pályára léphet.

A szombaton kezdődő selejtezőből pedig akár még több hazai játékos is felkerülhet a főtáblára.

A Nemzeti Teniszközpont technikai személyzete kitett magáért, ugyanis múlt hétvégén még salakborításon zajlottak a fehéroroszok elleni Davis-kupa-összecsapás küzdelmei, mostanra azonban már kemény borítás fedi a centerpályát, ahol már vasárnap újra hivatalos meccset (a selejtező döntőjét) játszanak. „A szokásos kemény borításoknál a miénk valamivel lassabb, ami különösen Gombos Norbertnek és Alex Molčannak kedvezhet” – jegyezte meg Igor Moška, a Szlovák Teniszszövetség főtitkára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?