Dobogóra léphet a DAC, ha ismét megnyeri a kerületi rangadót Nagyszombatban

dac

A hétvégén rendezik a labdarúgó Niké Liga felsőházi rájátszásának első fordulóját. A DAC vasárnap 17.30-kor a nagyszombati Spartak vendége lesz, és egy győzelemmel megelőzheti kerületi riválisát a tabellán.

A DAC a 4. helyen, 37 ponttal kezdi a tíz mérkőzésből álló felsőházi rájátszást, közvetlenül a 39 pontos Spartak mögött. Tehát ha a sárga-kékek a februári vendégszereplésükhöz hasonlóan ismét győznek Nagyszombatban, fellépnek a dobogóra.

Váratlan igazolással

A DAC a frissen igazolt, háromszoros szenegáli válogatott középpályással, Pape Cheikh Dioppal megerősödve várja a Spartak elleni rangadót. Diop „fénykorábanˮ a Celta Vigóban 48-szor lépett pályára a spanyol élvonalban, 2018-ban a Lyon színeiben pedig 5 BL-meccs is jutott neki, de 2023 őszén, valamint a teljes 2021/22-es szezonban egyetlen tétmérkőzést sem játszott. Közte az Elchében két, az Arisz Szalonikiban tíz bajnokin lépett pályára, így a DAC-szurkolók meglehetősen szkeptikusak, hogy mekkora segítség lesz csapatuk számára a 26 éves középpályás.

Pénteken a Nemzeti Sport cikke hívta fel rá a figyelmet, hogy immár a DAC rendelkezik a szlovák élvonal legértékesebb játékoskeretével. A dunaszerdahelyi klub összértéke Pape Cheikh Diop érkezésével 14,7 millió euróra nőtt, míg a Slovan játékosait összesen 14,4 millióra taksálja a mértékadó szakportál.

Vitálissal, Brunettivel?

A klubhonlapon közzétették a keddi edzés fotóit, amelyeken már feltűnt Mateus Brunetti. A brazil középső védő vállsérülés miatt hagyta ki a legutóbbi két mérkőzést, és bár ezalatt a DAC csak egy gólt kapott, intelligenciája és szervezőkészsége érezhetően hiányzott a sárga-kékeknek. Múlt hétvégén, a zsolnaiak elleni hazai bajnokin (1:1) Xisco Munoz vezetőedző bedobta a mély vízbe a korábban a meccskeretbe sem kerülő Ihor Haratyint és a hónapokat kihagyó Gavricsot, de kezdőként egyikük sem váltotta meg a világot. Munoz akkor a sűrű programmal magyarázta Vitális és Jürgens kihagyását, akik most jó eséllyel visszatérnek a csapatba, hiszen legutóbb csereként beállva javítottak a DAC játékán.

Több lesz az adrenalin

Yhoan Andzouana, a DAC csapatkapitánya a klubhonlapnak adott interjújában elmondta, hogy egy Slovan vagy egy Spartak elleni rangadó pozitív értelemben különbözik a többi meccstől, és a derbiken a csapat még többet akar nyújtani. „Tudjuk, hogy a szurkolóknak is kiemelt fontosságú meccsek ezek. Több az adrenalin, ami felpörget, de nem szabad átesni a ló túloldalára, hiszen aki túlságosan motivált, az könnyebben hibázik. Kordában kell tartani az érzelmeket, amelyek a meccs előtt felerősödnek, hiszen egy rangadó vár ránk, de a kezdő sípszótól csak a teljesítményre kell koncentrálni” – mondta a kongói balhátvéd, aki szerint a csapat győzelemért utazik Nagyszombatba, de a hazaiak ezúttal minden bizonnyal alaposabban felkészülnek a DAC-ból, mint legutóbb. A dunaszerdahelyiek februárban Ramadan és Andzouana góljával 2:1-re győztek Nagyszombatban, ezzel több mint hároméves kihagyás után vettek sikerrel egy kerületi rangadót idegenben.

Botladozó Spartak

A Spartakot immár negyedik alkalommal vezényli a felsőházi rájátszásban Michal Gašparík vezetőedző, és a csapattal az eddigi összes alkalommal bronzérmet szerzett. Idén tavasszal viszont a nagyszombatiaknak nagyon nehéz dolguk lesz, ha meg akarják ismételni a dobogós szereplést, mert bár jelenleg is a harmadik helyen állnak, az elmúlt négy fordulóban háromszor is vereséget szenvedtek. A nagyszombati klubhonlap egy cikkében arról elmélkedett, hogy a felsőházi ellenfelek nem igazán fekszenek a csapatnak, mivel csak a Podbrezová ellen pozitív az idei mérlegük, a DAC-cal kiegyenlített, a maradék három csapattal szemben viszont negatív. Az valamelyest javíthatott a piros-feketék hangulatán, hogy csütörtökön, a Slovnaft Cup negyeddöntőjében hozták a papírforma győzelmet a nagymihályiak otthonában.

A kerületi rangadót a Dajto és a Voyo élőben közvetíti. A játékvezető Dohál lesz, a VAR-szobában Marhefka segíti a munkáját.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?