DAC: egy pont kell a felsőházhoz, de győzelem a boldogsághoz

dac

Szombaton 17 órakor rendezik a labdarúgó Niké Liga alapszakaszának utolsó fordulóját. Évek óta nem fordult elő, hogy a DAC-nak féltenie kell helyét a felsőházban, de szombaton a sárga-kékek csak akkor mehetnek biztosra, ha nem kapnak ki a zsolnaiaktól.

A 22. forduló mérkőzéseit hagyományosan egy időben rendezik. A szombati forduló után felsőházra és alsóházra osztódik a mezőny, majd mindegyik csapatra további tíz mérkőzés vár a szezonban.

17 órai kezdettel több nagyon izgalmas párharcra van kilátás, hiszen még három hely kiadó a felsőházban, és az erre pályázó DAC–Podbrezová–Banská Bystrica–Trenčín–Ružomberok ötösfogatból végül kettő hoppon marad.

A szóban forgó csapatok közül a zsolnaiakat vendégül látó, 36 pontos DAC van a legkellemesebb helyzetben. A sárga-kékek egy döntetlennel biztosan a rájátszásba jutnak, és csak abban az esetben csúsznak le róla, ha kikapnak a MOL Arénában, miközben a zólyombrézóiak, a besztercebányaiak és a trencséniek is begyűjtik a három pontot.

A kedvező tényállás ellenére a DAC azért nem mehet biztosra, mert a besztercebányaiak és a trencséniek győzelme is papírformának tűnik, és a zólyombrézóiak sem adják majd könnyen a bőrüket a tavasszal menetelő Ružomberok otthonában. Pontegyenlőség esetén az egymás elleni mérkőzések eredménye dönt, a dunaszerdahelyiek mérlege a besztercebányaiak és a trencséniek ellen is kedvezőtlen...

A sárga-kékek szerdán nagy pofont kaptak, saját szurkolóik előtt estek ki a Slovnaft Cupból. Xisco Munoz vezetőedző csapata hiába támadta végig a rózsahegyiek elleni negyeddöntőt, összes nagy helyzetét kihagyta, miközben az egyszer Popovics kapuja elé tévedő vendégek könyörtelenül éltek a lehetőséggel.

Munoz nem tartalékolt a mérkőzésen, a lehető legjobb csapatát küldte pályára, de ismételten bebizonyosodott, hogy a vezetőségnek télen nem sikerült megoldást találnia a Krstovic távozása óta kritikus szinten lévő csatárproblémára.

A dunaszerdahelyiek mellett szól, hogy szombati ellenfelük pocsék tavaszi szezonrajtot produkált – a Žilina a Slovantól a bajnokságban és a kupában is kikapott, a szakolcaiakkal és a nagymihályiakkal pedig csak döntetlenezett. A rossz formában valószínűleg szerepet játszik az is, hogy a zsolnai klubvezetés a télen (újabb) nagy kiárusítást rendezett, az alapemberek közül Addo, Nemčík és Ďuriš távozott, de a 8, illetve 9 őszi bajnokin pályára lépő Kopas és Myslovič is elhagyta a klubot. A szurkolók leginkább az utánpótláscsapat teljesítményével vigasztalódhattak, a zsolnai U19-esek ugyanis a Dortmund kiejtésével a nyolcaddöntőig meneteltek az UEFA Ifjúsági Ligában. Igaz, ott már hiába focizták le a pályáról az FC Köbenhavnt, tizenegyesekkel végül kiestek.

A mérkőzést a Voyo élőben közvetíti, a játékvezető Ivan Kružliak lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?