A vártnál nehezebben győzött a KFC

KFC.DolnyKubin

A II. labdarúgóliga 15. fordulójában a listavezető KFC csak 1:0-ra tudott győzni a kiesőzónában tanyázó Dolný Kubín csapata ellen. Radványi Miklós vezetőedző csapata végig szenvedett, de sikerült otthon tartania a három pontot, és ez biztos őszi elsőséget jelent a Duna-partiaknak.

A jártasabbaknak a meccs elején feltűnhetett, hogy a kezdő tizenegyből hiányoztak olyan játékosok, mint Ganbayar, Adayilo, Špiriak vagy Horodník, akiket négy fiatal (Eckl Patrik, Baranyai Ádám, Kmeťo Dávid és Puska Péter) igyekezett becsületesen helyettesíteni a pályán. A bonyodalmakat az első negyedóra végén még az a tény is növelte, hogy Bayemit egy jobb oldali gyors támadás végén kíméletlenül elsöpörte a vendégek egyik hátvédje, és nem tudta folytatni a játékot. A helyette beállt Pastorek jól teljesített a folytatásban.

Az első félidő első 20 percében egyik csapat sem dolgozott ki olyan helyzetet, amely gólveszélyt jelentett volna az ellenfél kapujára. A játék minősége, vagy színvonala elég sok kívánnivalót hagyott maga után, a jó fociból keveset láttunk. Az unalmas, meddő játékot egy gyors hosszú passzos komáromi támadás rázta fel a 23. percben. A tizenhatoson belül pattogó labda a nagyon aktív Kmeťo elé került, aki védhetetlenül lőtt a bal alsó sarokba – 1:0. Sajnos a játék minősége a gól után sem változott, a komáromiak aktívabbak voltak végig, de a támadásaikat nem tudták úgy befejezni, hogy növeljék előnyüket. A liláknak két kecsegtető helyzete maradt ki az első félidőben. A 27. percben Šmehyl 25 méterről szánta rá magát lövésre, de centiméterekkel lőtt fölé, a 40. percben pedig Kmeťo egy remek csellel becsapta védőjét a bal oldalon, de 12 méterről, ziccerből nem találta el a kaput.

A második félidő első felében is maradt a sablonos, nem élvezetes, befejezések nélküli játék. Megelégelve a változatlanságot, Radványi Miklós a 64. percről fokozatosan cserélt. Tóth Gábor és Martin Adamec is beállt,  de ők sem hozták meg a várva várt változást. Gólhelyzetek ugyan voltak, csak gól nem született. A komáromiak hajszálra voltak a biztos győzelem megszerzéséhez szükséges második góltól: a 72. percben Pastorek a jobb oldalon lerázta magáról védőjét, az alapvonaltól beívelt a tizenhatos közelébe, ahova jó pillanatban érkezett Šmehyl, aki hatalmas lövést eresztett meg a jobb sarokba, de a vendégek kapusa, Firket Karajbic a kapufa mellé tenyerelte a kapuba tartó labdát.

Még két gólszerzési lehetősége volt a komáromiaknak: a 78. percben Tóth hagyta le védőjét, már csak a kapus volt előtte, de 8 méterről a kapufát találta el. Tíz perccel később pedig Pastorek zárhatta volna góllal a meccset, de ő sem találta el a kaput, így maradt az 1:0. A mérkőzés színvonalára rányomta bélyegét a vendégek agresszív, helyenként durva játéka és a játékvezető gyenge teljesítménye is. Mindenesetre csalódtak azok, akik gólzáporos győzelmet vártak a KFC-től.

„A körülmények rákényszerítettek, hogy változtassunk a megszokott kezdőcsapaton. Négy fiatal játékost küldtem be, akik nem illeszkedtek be azonnal a csapatba, ami meglátszott a teljesítményünkön. Menet közben is jöttek a problémák, Bayemi az elején megsérült, cserélnem kellett. Legkevesebb négy gólhelyzetet megint kihagytunk. Pár perccel a vége előtt ha Tóth Gabi hatalmas kapufája bemegy, igazságosabbá tette volna az eredményt” – mondta lapunknak a meccs után Radványi Miklós, a KFC vezetőedzője.

A komáromiak előnye így három mérkőzéssel az őszi szezon befejezése előtt kilenc pontra nőtt a tabella élén.

Jegyzőkönyv

II. FOCILIGA, 15. FORDULÓ

KFC Komárno–MFK Dolný Kubín 1:0 (1:0)

G.: Kmeťo (23.). Jv.: Kráľovič. Sárga lap: Ožvolda, ill. Hanes, Bača, Körös. Piros lap: Hanes (56.) – Dolný Kubín, 236 néző. KFC: Dlubáč–Šmehyl, Šimko, Eckl, Baranyai, Ožvolda, Németh T., Bayemi (17. Pastorek), Kmeťo (46. Antal), Puska (65. Adamec), Voleský (65. Tóth).

OFK Malženice–FC ŠTK 1914 Šamorín 4:0 (4:0)

G.: Katunský (12.), Chovan (20., 30.), Rapavý (24.). Jv.: Dzivjak. Sárga lap: Kurej, Ujlaky, ill. Čunta, 335 néző. ŠTK: Veszelinov–Kachút, Marič-Bjekič, Nathan, Čunta, Nagy P. (59. Demjanovič), Baez, Szabó, Owusu (59. Záhradník), Krivokapic (59. Hanzli), Olejník.

FK Pohronie–Slavoj Trebišov 3:2 (2:2)

G.: Mazan (24.), Urgela (31.), Pekár (83.), ill. Novák (17.), Bajtoš (37.). Jv.: Vaňo. Sárga lap: Barbora, ill. Buhaj, Pavúk. Piros lap: Barbora (90.) – Pohronie, 234 néző.

Spišská Nová Ves–Liptovský Mikuláš 1:2 (0:2)

G.: Martinko (70.), ill. Appiah (22.), Bartoš (41.). Jv.: Parilák. Sárga lap: Chodníček, Martinko, ill. Gerát, Trabalík, Bielák, 185 néző.

1. FC Tatran Prešov–FK Humenné 0:0

Jv.: Očenáš. Sárga lap: Baran, Milunović, D. Keresteš, Petko, ill. Dzurík, Zlacký, Reiter, Streňo, Š. Harvila, 813 néző.

MŠK Žilina B–FC Petržalka 0:1 (0:1)

G.: Privrel (44.). Jv.: Batiz. Sárga lap: Šnajder, Jaššo, ill. Riznič, Privrel, Nombil. Piros lap: Nombil (79.) – Petržalka, 150 néző.

ŠK Slovan Bratislava B–MŠK Púchov 2:4 (2:1)

G.: Isaac (12.), Rigo (18.), ill. Letenay (6., 65., 90.), S. Lacko (54.). Jv.: Benedik. Sárga lap: Rigo, ill. Loduha. Piros lap: Marušin (38.) – Slovan B, 50 néző.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?