A Fradi kihasználta a Vidi botlását, dühöngtek a szombathelyi drukkerek

fradi honvéd

Hatalmas meglepetéssel kezdődött a labdarúgó NB I tavaszi szezonja, a Vidi ugyanis hazai pályán szenvedett 3:0-s vereséget a Puskás Akadémiától. A Ferencváros nagy csatában győzte le a Honvédot, a Haladás ott folytatta, ahol ősszel abbahagyta.

Urblík bombagólja

Radoki János remekül felkészítette a felcsútiakat a Vidi elleni szezonnyitóra, hiszen már a 8. percben megszerezték a vezetést: a felvidéki Urblík József 25 méterről óriási gólt lőtt Kovácsik Ádámnak. A folytatásban mindkét kapu előtt voltak ziccerek, de a gólokat a vendégek szerezték, előbb Radó András volt higgadt, majd a végén Bacsana Arabuli alakította ki a 3:0-s végeredményt.

Radoki így bajnokveréssel debütált vezetőedzőként az NB I-ben. „Megvalósítottuk, amit előzetesen elterveztünk, bár egy jó csapat az ilyen mérkőzéseket már az első félidőben lezárja. Szünet után izgulhattunk, hiszen a Vidinek is voltak helyzetei, de aztán simán nyertünk. Ennek ellenére van még hová fejlődnünk, kezdésnek azonban nem volt rossz” – értékelt a felcsúti szakvezető.

Marko Nikolics, a kihagyott helyzetek miatt mérgelődött. „Hiába volt sok helyzetünk, nem érdemeltünk volna győzelmet. Valami hiányzott belőlünk ezen a mérkőzésen, a legfontosabb pillanatokban nem koncentráltunk megfelelően. Senki nem ilyen tavaszi rajtról álmodott, de ismerem a játékosaimat, tudom, hogy jól fognak reagálni erre a vereségre” – mondta a Vidi vezetőedzője.

Böde eldöntötte

A Puskás Akadémia győzelmének leginkább a Ferencvárosnál örülhettek. A Fradira azonban nem várt könnyű feladat a Honvéd ellen. Gyűrték egymást a csapatok, de nem tudtak a másik fölé kerekedni. A szünet után a Fradi játszott fölényben, de úgy tűnt, a Honvéd elrabolhat egy pontot a Groupama Arénából. A hajrában aztán jött Böde Dániel, és egy hidegvérű csel után közelről a kapuba gurított, eldöntve ezzel a mérkőzést. Mivel a Vidi kikapott, a zöld-fehérek már nyolcpontos előnnyel vezetik a bajnokságot.

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a mérkőzést követő sajtótájékoztatón nem értette, miért mindenki Bödéről kérdezi. „Most Dani döntötte el a meccset, de ez a csapat sikere, mindenki hozzátett a győzelemhez. Nem értem, miért mindenki Böde Daniról kérdez. Nem foglalkozunk az előnyünkkel és a Vidivel, az a célunk, hogy ezen az úton haladjunk végig” – jelentette ki az ukrán tréner.

Érdekes

A forduló játékosa

Böde Dániel (Ferencváros)

Az őszi szezon végén száműzték a keretből a válogatott támadót, aki ekkor közel állt a távozáshoz. Végül azonban maradt, és most csereként beállva lett nyerőember a rangadón.

„Vedd le a mezt!”

A Haladásnak létfontosságú lett volna a három pont begyűjtése a Kisvárda ellen, a háromból azonban nulla lett, így szinte kilátástalannak tűnik a helyzete a bennmaradásért folytatott harcban. Ráadásul a szombathelyi szurkolók is csapatuk ellen fordultak, a „Vedd le a mezt!” és az „Egyszerűen senkik vagytok, hej, hej!” rigmust skandálva fejezték ki nemtetszésüket. A mérkőzést követően erre is reagált Horváth Ferenc, a Hali vezetőedzője, és a biztonság kedvéért ismét elsütött egy poént. „Ennél jobban nem lehet megalázni egy játékost. Megvannak a megfelelő emberek, akik majd levetethetik az adott játékosokról azt a mezt. Láttunk már éjjeliőrt nappal meghalni, mi is bízunk a csodában” – jelentette ki a szakvezető.

Érdekes

A forduló vesztese

A Haladás csapata

A szombathelyiek újabb vereségükkel immár tízpontos hátrányban vannak a bennmaradást jelentő 10. helytől, így a folytatásban tényleg csodára lenne szükség a Halitól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?