A bajnoki címről is dönthet a vasárnapi Slovan–DAC

Dimun0408

A labdarúgó Fortuna Liga felsőházi rájátszásának 5. fordulójában, vasárnap 17 órától a Slovan otthonában lép pályára a dunaszerdahelyi csapat, amely nincs túl jó formában.

A két klub legutóbb tavaly december 12-én mérkőzött meg egymással ugyancsak Pozsonyban, még üres lelátók előtt. Most egészen biztosan többen lesznek a nézőtéren, hiszen a mellett, hogy a járványügyi rendelkezések lehetővé teszik a szurkolóknak a jegyvásárlást, a Slovan 5000 ingyenjegyet biztosít a gyermekek számára. A klub ezen gesztusával szeretné a fiatalokat visszacsábítani a futballhoz, a sporthoz. Nem ez lesz azonban az egyetlen vasárnapi akció az égszínkékek részéről, akik most a megszokottól eltérően, rózsaszínben játszanak majd. Ennek oka, hogy a mezeket a mérkőzés után jótékony célból elárverezik, a pénzből rászorulóknak igyekeznek segíteni.

A Slovan számára a bajnoki cím szempontjából is kiemelt jelentőségű lesz a találkozó. A mögöttük álló rózsahegyiek hátránya jelenleg 14, a harmadikon lévő nagyszombatiaké 15 pont. Abban az esetben, ha a Slovan győz, a rózsahegyi klub pedig pontokat veszít, az előnyük behozhatatlanná válik az utolsó 5 fordulóban, amelyben még 15 pont gyűjthető. A rózsahegyiek meccse azonban egy órával a Slovan–DAC után kezdődik, így az ünneplésre biztosan nem az utolsó pozsonyi sípszót követően kerül sor.

A dunaszerdahelyiek legutóbbi négy bajnokijukon három döntetlen mellett egyszer kikaptak, ennek ellenére nem a legrosszabb előjelekkel várják a rangadót. A sárga-kékek ugyanis legutóbb 2021 márciusában, még Bernd Storck irányításával kaptak ki a Slovantól. Akkor a Nemzeti Futballstadionban 3:1-es eredményt könyvelhettünk el, azóta három döntetlen és egy dunaszerdahelyi győzelem született a meccseken. A legutóbbi DAC-győzelemmel zárult mérkőzésen Németh Antal irányította a csapatot. Joao Janeiro eddig egyszer, a már említett decemberi találkozón állt az oldalvonal mellett a bajnok ellen, amikor 0:0-val zárult a hideg, szeles időben játszott összecsapás.

„Újraszerveztük a védekezést. Ha valaki egy házat épít, akkor az alapoktól kezdi. Nálam ez az alap. A kapus és az előtte lévő négyes vagy ötös védősor, majd jönnek a középpályások és a csatárok. Ez volt az, amit elkezdtünk felépíteni, hogy szervezettebbek legyünk” – nyilatkozta akkor a csallóköziek portugál edzője. 2021 végén valóban úgy tűnt, hogy a védekezés már rendben van, az idei naptári évben ellenben 7 meccsen 11 kapott gól áll a dunaszerdahelyiek neve mellett. Ami még inkább aggodalomra ad okot, az a mindössze 8 rúgott gól.

A sárga-kékek honlapján a belga szélső, Thibaud Verlinden beszélt az ellenfelükről és a rangadóról: „Mindent megteszünk a jó eredmény érdekében. Természetesen győzni szeretnénk és megakadályozni, hogy pont ellenünk ünnepelhessék a bajnoki címet. Az edzői stáb és a játékosok is megpróbálnak a lehető legjobban felkészülni a vasárnapi rangadóra. A Slovan rendkívül tapasztalt. Szerintem nincs különösebb titkuk, odahaza és idegenben is megmutattuk, hogy képesek vagyunk jó eredményt elérni ellenük. Ezért semmiképpen sem tartom esélytelennek a csapatot a három pontra” – mondta a futballista, aki szerint a helyzetek értékesítésén múlhat a sikerük, hiszen azok eddig is megvoltak, csak a gólok hiányoztak az akciók végén.

„A Slovan minőségi labdarúgókkal rendelkezik, akik igyekeznek felelősségteljesen és egységesen futballozni a középpályán, majd gyorsan átváltani támadásba a labdaszerzést követően. Erre nagyon oda kell figyelnünk. Százszázalékos koncentráltsággal kell futballoznunk, ha sikeresek akarunk lenni. Bízom benne, hogy a lefújás után nekünk lesz több okunk az örömre” – nyilatkozott bizakodóan a DAC YouTube-csatornáján Milan Dimun.

A mérkőzést a Dajto élőben közvetíti, a játékvezető Boris Marhefka lesz, a VAR-szobában pedig Erik Gemzický hoz majd döntéseket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?