A faablakok szigeteléséről bővebben

ablak

Vitathatatlan, hogy egy faablak kiemelkedő esztétikai és funkcionális értékkel bír. Arról viszont nem szabad megfeledkeznünk, hogy az idő múlásával hajlamossá válhat a repedezésre és eldeformálódásra. Mindez pedig réseket hagyhat a keret és az üveg között, ahol elszökhet a hő.

Ez a probléma szerencsére egyszerűen orvosolható

Ahhoz, hogy a nyílászárókon keresztül ne távozzon jelentős hőmennyiség, és ezáltal ne növekedjenek meg a fűtési költségek, a faablak szigetelése szükséges, ami pár egyszerű lépéssel megvalósítható.

Elsőként fel kell mérni az ablakok állapotát, és ellenőrizni, hogy az ablaküvegek megfelelően vannak-e rögzítve. Majd ezt követően távolítsuk el a régi tömítőanyagokat, és tisztítsuk meg a felületeket, hogy az új szigetelőanyag optimális tapadása biztosítva legyen!

Aztán jöhetnek a tömítőanyagok! A fából készült ablakkeretek esetében célszerű minőségi, időjárásálló szilikon tömítőanyagot használni, és kiemelten ügyelni kell arra, hogy egyenletes réteget alkalmazzunk.

Végül, de nem utolsósorban, az ablaküveg és a fakeret közötti rés tömítésére használjunk speciális, rugalmas ablakszigetelő szalagokat, amelyek képesek kompenzálni a fa természetes mozgását!

 

A dupla üvegezés előnyeit is érdemes kihasználni

Bár a fentebb említett lépésekkel már sokat tehetünk a megfelelő ablakszigetelés érdekében, de érdemes lehet fontolóra vennünk dupla vagy háromrétegű üvegezésre való áttérést is, ha a faablakaink még egyrétegű üvegezésűek. 

Hiszen ezáltal még inkább hozzájárulhatunk a hőszigetelés javulásához, és így csökkenthetjük az energiafogyasztást. Az alacsonyabb energiafelhasználás révén pedig a környezetvédelemhez is hozzájárulhatunk. 

 

Néhány extra tipp a cikk végére

Ahhoz, hogy a faablak szigetelése valóban hatékony legyen, rendszeres karbantartás és a kisebb hibák időben történő javítása szükséges. Ennek köszönhetően ugyanis még időben elejét lehet venni a nagyobb problémáknak.

De nem lehet elégszer hangsúlyozni a minőségi anyagok használatának jelentőségét. Fontos, hogy csak olyan szigetelőanyagokhoz nyúljunk, amelyek vélhetően hosszú távon is megőrzik majd a hatékonyságukat.

A legutolsó tanácsunk pedig, hogy amennyiben bizonytalanok vagyunk az ablakszigetelést illetően, inkább kérjünk segítséget egy szakértőtől, vagy bízzuk a munkát profikra.

 

Ajánlás

A több, mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkező Thermo-lakot jó szívvel ajánljuk, hiszen minden érdeklődő számára ingyenes tanácsadást vagy, ha lehetséges, akkor helyszíni ellenőrzést biztosít. 

A tapasztalatukon túl még az is mellettük szól, hogy más hasonló vállalkozásokkal ellentétben nem csupán egy irányba szakosodtak, hanem náluk minden termék és szolgáltatás egy helyen érhető el a leendő megrendelők számára.

pr

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?