Hatékony folyamatoptimalizálás ERP-vel

macbook

Ha a vállalatunk működését szeretnénk optimalizálni, akkor egy modern ügyviteli rendszert célszerű választani. A papírok halmozásának ideje már rég lejárt: egyrészt környezetvédelmi szempontból is, másrészt a hatékony munkavégzés is ezt követeli meg. Érdemes felhőalapú szoftverekben gondolkodni, melyeket a világ bármely pontjáról elérünk.

Erre kínál megoldást a Logzi innovatív ügyviteli rendszere. Előnye, hogy számos egyedi és üzleti opcióval is rendelkezik, így nagy segítségünkre lehet a mindennapi munkafolyamatokban.

 

Mi is az az ERP?

Gyakran halljuk manapság azt a rövidítést, hogy ERP. Ez nem más, mint az angol Enterprise Resource Planning betűszava, ami vállalati erőforrás-tervezést jelent. Segítségével átfogó, pozitív változásokat érhetünk el a cégünk működésében. Ne úgy tekintsünk rá, mint egy technológiai fejlesztésre a sok közül, hiszen jóval több van mögötte. Stratégiai döntéseinket kiválóan meg tudjuk alapozni a segítségével.

 

ERP nyújtotta előnyök

Ahhoz, hogy dönteni tudjunk egy ügyviteli rendszer bevezetése mellett, jó, ha tisztában vagyunk az előnyeivel. A hatékonyságról már szó esett, de nézzük, mit nyújt még!

 

  • Javítja a döntéshozatali folyamatokat, ugyanis valós idejű információhalmazzal látja el a vezetőket.
  • Egységessé teszi az adatokat, központosítja azokat és elérhetővé teszi az egyes szervezeti egységek számára. Ennek köszönhetően könnyen elemezhetőek lesznek.
  • Csökkenti a költségeket, mert javítja az erőforrás-felhasználást és nyomon tudjuk követni a kiadásokat is.
  • Transzparensek és jobban menedzselhetőek lesznek a munkafolyamatok.
  • Mivel skálázható, jól hozzárendelhető a növekvő üzleti igényekhez.
  • Javulnak vele az ügyfélkapcsolatok, így elégedettebbek lesznek az ügyfelek.
  • Nem elhanyagolható, hogy a munkavégzés sokkal rugalmasabbá tehető vele. Ugyanis teljes mértékben segíti a távmunkát.
  • Kockázatkezelés és jogszabályoknak való megfelelés terén is segítségünkre lehet.

 

logzi erp rendszer például több, mint 87 modullal támogatja ezeket a folyamatokat. A törzsadatoktól a raktárkezelésen át a beszerzésig és az értékesítésig mindenben rendelkezésre áll. 

 

Hogyan érdemes bevezetni?

Ahhoz, hogy egy ERP bevezetése sikeres legyen, minden lépését jól meg kell tervezni. Kulcsfontosságú szerepet játszik benne a belső kommunikáció, mert ezáltal növelhető a kollégák elköteleződése és támogatása. Lényeges ugyanakkor a képzés is, hogy minden munkatárs megfelelően tudja használni a rendszert. Nem szabad megfeledkezni az adatmigrációról, a rendszerintegrációról sem. A tesztelés mellett a karbantartási folyamatok is a terv részét kell, hogy képezzék.

Amikor ERP rendszert választunk, figyeljünk arra, hogy rugalmas és skálázható legyen. Lehetőség szerint olyan szoftver mellett döntsünk, amelyhez megfelelő háttértámogatást is kapunk!

pr

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?