Ismét Mariah Carey a leghallgatottabb

kép

Van, akinek karácsonyi hangulata támad tőle és van, aki utálja: ismét az All I Want For Christmas Is You a karácsonyi időszak legnépszerűbbje. Legalábbis az Egyesült Államokban, ahol már ötödik éve vezeti a slágerlistát. Nézzük a leghallgatottabb karácsonyi dalokat.

Összesítve ez a 13. hét, hogy az All I Want For Christmas Is You a Billboard listavezetője. Mariah Carey ezzel rekordot döntött, mivel egyetlen karácsonyi dal sem állt a slágerlista élén ilyen hosszan. Az amerikai énekesnő egyébként 1994 szeptemberében énekelte fel a dalt, mely az egy hónappal később megjelenő Merry Christmas című albumán szerepelt.

A karácsonyi slágerlista második helyén Kirsty MacColl és a The Pogues közös dala, az 1987-es Fairytale of New York szerepel. A zeneszám egy New Yorkba emigrált ír párocska történetét meséli el, mégpedig rendhagyó módon: a dal sokkal inkább reményvesztettségről szól, mintsem a karácsony kliséiről. Nálunk nem játsszák annyit a rádiók, bár a zenekar egykori frontembere, ShaneMcGowan idei halálát követően bizonyára itt is többen ismerik már.

A harmadik helyen George Michael és Andrew Ridgeley 1984-es karácsonyi slágere áll, a Last Christmas.

Szintén népszerűek Irving Berlin White Christmas című dalának az feldolgozásai – a legismertebbet Bing Crosby énekelte fel 1942-ben, de világszerte eddig több mint kétezer átirata készült. Darlene Love áll az ötödik helyen a Christmas (Baby Please Come Home) című dallal, mely 1963 novemberében készült, hatodik pedig a Puerto Ricó-i José Feliciano 1970-es Feliz Navidad című slágere, melynek szintén rengeteg cover verziója létezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?