Agatha Christie-sorozat a Duna Televízióban

Budapest |

<p>Egy kisvárosban semmi sem maradhat titokban. Egyre több a rejtély és az áldozat… A család pedig igen nagy. Bárki lehet tettes vagy áldozat.</p>

Apró gyilkosságok a családban, francia filmsorozat Agatha Christie regénye nyomán a Duna Televízió márciusi műsorán.

Agatha Christie világhírű regényének filmváltozatát, az Apró gyilkosságok a családban című négyrészes, francia filmsorozatot a tavasz első hónapján, szombat esténként tűzi műsorára a Duna Televízió. Az első részt március 6-án, 23 óra 50 perckor tekinthetik meg nézőink.

„Minden kezdet nehéz.” Ez a gyakran emlegetett mondás különösen igaz a krimi koronázatlan királynőjének életútjára. Első regényét hat könyvkiadó is visszadobta, és amikor végre 1920-ban megjelent, az írónő – akin azóta is csak gazdagodnak a kiadók és sorozatkészítők – megalázóan alacsony honoráriumot kapott érte. De esetében igaz egy másik mondás is: „Ha egy bolt beindul…." Agatha Christie könyveit több mint száz nyelvre fordították le és a legszerényebb becslések szerint is mintegy kétmilliárd példányban fogytak el eddig a világban.

Apró gyilkosságok a családban 1939-ben, a hadüzenet meghirdetése előtt a dúsgazdag Simon Le Tescou összehívja népes családját, hogy együtt ünnepeljék hetvenedik születésnapját. A feszültséggel teli estén a családfőt szobájában meggyilkolják. Kiderül, hogy a saját fiai által sem különösebben kedvelt apa éppen végrendeletének megváltoztatására készült. A bűnügy felderítésére kirendelt nyomozók rövidesen rájönnek, hogy a „szekrény tele van csontvázakkal”…

Az Apró gyilkosságok a családban című, 4-szer 90 perces sorozatot a Poirot karácsonya című regény inspirálta. Hogy nem hű adaptációról van szó, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a francia sorozat zseniális agytrösztjét ezúttal nem Poirot-nak, hanem Larosiere hívják, nem belga, hanem francia, és még csak nem is mesterdetektív, hanem a rendőrség kötelékébe tartozó felügyelő. A díszlet- és jelmezvilág is modernebb, mint az angol sorozatban, az emberi kapcsolatok kuszasága pedig napjaink kissé fanyarabb, keserűbb életérzését idézi.

A különbségek és az aktualizálás ellenére Agatha Christie tovább folytatja diadalútját – 2006-ban ez a sztárszereposztásos sorozat aratta az egyik legnagyobb sikert Franciaországban: a francia televízió 2-es csatornáján több mint hétmillió néző követte négy héten keresztül figyelemmel, mi lesz a megoldása a lélegzetelállítóan izgalmas bűnügyi történetnek. A sikeren felbuzdulva azóta már az életmű három újabb darabjának adaptációját is elkészítette a francia stáb.

Tartson a Duna Televízióval, Agatha Christie-vel és Larosiere felügyelővel márciusban! 90 perc borzongás, izgalom szombat esténként a Nemzet Televíziójában!

További információkért látogasson el a Duna Televízió honlapjára: http://www.dunatv.hu/

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?