Zsinórban 9 győzelemnél járnak a komáromi kosarasok

BC Komárno
Komárom |

A Niké SBL férfi-kosárlabdaextraliga 14. fordulójában a BC Komárom csapata sorozatban a kilencedik győzelmét aratta a hétvégén. A Duna-partiak ezúttal a privigyeieket győzték le 92:81-re, és október 16. óta nem találtak legyőzőre.

A komáromiak repülőrajttal és nagyon pontosan kezdtek. Még két perc sem telt el, Gasics, Djordjevics találataival és Johnson hármasával 8:2-re vezettek, sőt a következő két gyors támadásuk is sikeres volt, és 12:2-nél úgy tűnt, hogy könnyed győzelem születik a sereghajtó privigyeiek ellen. Ez után azonban a Duna-partiak négy pontszerzési kísérlete sikertelen volt, és a védelmük sem volt hibátlan, amit a vendégek kihasználtak, és a negyed közepén 17:15-re feljöttek. A játék kiegyenlítődött, Gasicsék azonban az első negyed utolsó percéig tartották a 3-4 pontos előnyt, de 26:23-nál a vendégek hármasával az utolsó másodpercben 26:26-tal zárult a negyed.

A második negyedben sem változott különösebben a játék képe. A hazaiak nagyobb lendülettel játszottak, de támadásaikat többször nem tudták hatékonyan befejezni, a lepattanók pedig gyakran a privigyeiek kezében landoltak. A Duna-partiak számára enyhe figyelmeztető volt, hogy a második negyed 3. percében először vezettek a vendégek 32:31-re, nem sokkal később pedig 38:36-ra. Zlatko Jovanovics edző időkérése után a hazaiaknak sikerült a ritmusváltás. A két szerb légiós, Djordjevics és Gasics percei következtek, és a második játékrész finisében a Duna-partiak hatpontos előnnyel, 48:42-vel zárták a 2. negyedet.

A harmadik negyedben állt igazán össze a komáromiak játéka. A védekezésük következetesebb lett, támadásaik pedig ötletesebbek és hatékonyabbak is voltak a vendégekénél. A hazaiak ritmusváltása után a privigyeiek elbizonytalanodtak, támadásaikat nem tudták találattal befejezni, mert a komáromiak már a kosárra dobás előtt többször megszerezték a labdát. Az történt a pályán, amit a hazaiak akartak. A negyedet 72:61-gyel zárták.

Az utolsó negyedben még nagyobb fölényben játszott a hazai csapat. A megnyugtató előny pontosabb játékot eredményezett, és az utolsó játékrész közepén már 84:65 volt az állás, ami azt is jelentette, hogy a mérkőzés eldőlt. Jovanovics pályára küldhette a kispad fiatalabb játékosait is. A mérkőzést a hazaiak megérdemelten nyerték 92:81-re, amellyel a listavezető lévaiak nyomában maradtak a tabellán.

Fizikailag nehéz mérkőzés volt. Jól kezdtünk, de aztán mintha alábecsültük volna az ellenfelet. Nem ez volt a legjobb teljesítményünk, de félidőben rendeztük a védekezésünket, majd a saját játékunkat játszottukˮ – összegezte a mérkőzést Luka Gasics, a komáromiak játékosa.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?