VIDEÓ: 60 méteres góllal szakadt meg a Fradi nagy sorozata

fradi

Az OTP Bank Liga 11. fordulójának legnagyobb meglepetése Felcsúton született, ahol a Ferencváros elvesztette veretlenségét. Nyert viszont a Vidi, az Újpest és a Debrecen is.

Felcsúton kapott ki először az FTC

A forduló előtt a Ferencváros egyedüliként a mezőnyből még nem szenvedett vereséget az idei bajnoki szezonban. A PAFC azonban nem húzódott be, bátran kezdte a mérkőzést, a játékrész első fele egyértelműen a felcsútiaké volt. A 20. percben egy Puskás-díjra esélyes találattal szereztek vezetést a hazaiak. Hegedűs János a kezdőkörből, de még a saját térfeléről végezhetett el szabadrúgást, és mivel Dibusz Dénes messze kinn állt a kapujából, a védő nemes egyszerűséggel a kapuba ívelte a labdát, a Fradi kapusának esélye nem volt a hárításra. A Puskás Akadémia nagyon okos játékkal őrizte az előnyét és győzelmével a Fradi csaknem nyolchónapos veretlenségi szériájának vetett véget. A zöld-fehéreket legutóbb még az előző szezonban a Diósgyőr tudta legyőzni március elején.

„Gyakoroltam, de kaput sem találtam”

A meccs hőse rendkívül szerényen nyilatkozott a nem mindennapi találatáról.

Vincze Ricsi, csapatunk másodedzője felhívta rá a figyelmünket, hogy Dibusz Dénes sokszor kinn áll a kapujából, érdemes próbálkozni. Gyakoroltam edzéseken, de még kaput sem találtam. Szerencsére a legjobbkor sikerült, de a legfontosabb, hogy nyertünk. Az biztos, hogy pályafutásom egyik legfontosabb és legszebb gólja

– mondta Hegedűs János.

Sergei Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője furcsa magyarázatot adott csapata gyenge szereplésére.

Az ellenfél egy érdekes góllal vezetést szerzett, majd tíz emberrel védekezett. Nagyon nehéz így játszani, ezt láthattuk már a Manchester Citynél is. Úgy futballoztunk, ahogy kell, de sajnos nem rúgtuk be a helyzeteket. A vereség nem egy embere hibája, mindannyian hibáztunk, ezért nem szereztünk pontot

– zárta az ukrán szakember.

Érdekes

A forduló játékosa:

Hegedűs János (Puskás Akadémia)

A felcsútiak fiatal védője páratlan helyzetfelismerésének köszönhetően juttatta három ponthoz csapatát a jóval esélyesebb Ferencváros ellen.

 

Újabb Király-baki

Az elmúlt fordulókban botladozó Vidi ezúttal kihasználta a vetélytárs kisiklását. Az egyre nagyobb bajba kerülő Haladás legyőzése nem okozott gondot a fehérváriaknak még idegenben sem. A második félidőben hét perc alatt lerendezték a meccset. Az első gólhoz kellett Király Gábor hibája, aki mostanában szinte minden meccsen elkövet legalább egy végzetes bakit. A 42 éves kapus egy jobbról érkező beadást az ellenfélhez paskolt, így könnyedén jutottak vezetéshez a vendégek. Pátkai gyönyörű tekerését azonban a 20 évvel ezelőtti Király sem védhette volna. Győzelmével a Vidi hat pontra megközelítette a Ferencváros, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A Haladás helyzete egyre kilátástalanabb, eddig mindössze egy meccset tudott megnyerni, így nem csoda, hogy továbbra is a tabella legalján áll.

Ha nem ismernénk a végeredményt, Horváth Ferenc nyilatkozata után azt is hihetnénk, hogy a mérkőzést a Haladás nyerte.

Egyértelműen látok előrelépést az elmúlt két héthez képest, a második félidő utolsó 15 perce a miénk volt. Erre tudunk építeni, ahogy a szenzációs közönségünkre is. Elégedett vagyok a csapat hozzáállásával

– összegzett a szombathelyi edző.

Érdekes

A forduló vesztese:

Dibusz Dénes (Ferencváros)

Nagy Gergely és Dibusz Dénes hatalmas harcot vívott a címért, hiszen a paksi kapus szögletből kapott gólt, míg a Fradi hálóőre 60 méterről. Nálunk egy hajszállal Dibusz nyert, mivel a zöldeknek sokkal nagyobb traumát jelentett kikapni Felcsúton, mint a Paksnak Debrecenben.

Privacsek András

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?