Túl nagy volt a Slovannak a grazi falat

Slovan
Pozsony |

Hiába próbálkozott a pozsonyi Slovan, gólt sem sikerült rúgnia a Sturm Graz ellen a labdarúgó Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjébe jutásért játszott párharc visszavágóján (0:1), így az idegenbeli 1:4 után kettős vereséggel fejezte be szereplését a harmadik számú európai kupasorozatban.

Id. Vladimír Weiss védencei mindent kiadtak magukból, de többre nem futotta, túl nagy volt a grazi falat. Sok párharc tarkította főleg az első félidőt, időnként a szabálytalanságok is elszaporodtak. Egyik csapat sem tudott fölénybe kerülni, szinte minden centiméterért harcolni kellett. Már akkor érezni lehetett, nehezen dolgozza le az égszínkék csapat a háromgólos hátrányát. A graziak előnyük tudatában nem álltak be védekezni, hozták szokásos játékukat, előrehúzódva erőteljesen letámadtak, s ha labdát szereztek, szinte kirajzottak a Slovan kapuja felé, pontos átadásaik nyomán nehéz volt közbeavatkozni. Mégis a Slovan került néhány ordító helyzetbe, de sem Kucka (tisztára játszotta magát, és a felső lécre bombázott), sem Strelec (erőtlen lövése a graziak cseh kapusa, Jaroš ölében landolt), sem Barszegjan (szabadrúgása fölé szállt, másodszor meg az oldalhálóba lőtt) nem volt eredményes. A túloldalon Borjannak is akadt védeni valója, de másodszorra megkaparintotta a labdát.

Szünet után sem változott a játék képe, csak született egy megadott vendéggól: bedobás után Bajric mögé került a labda, Biereth rácsapott, egyedül törhetett Borjan kapujára, s mellette az alsó sarokba talált. Aztán még rúgott egy gólt a Graz, de les miatt nem volt érvényes, s harmadszor is betalálhatott volna, amikor a ráadás perceiben Sarkaria lerázta magáról Blackmant, és a Slovan panamaija lerántotta, amiért piros lapot érdemelt ki Grienfeeld izraeli játékvezetőtől. Ezzel a pozsonyiak legjobbja mehetett idő előtt zuhanyozni. Kitűnt sokmozgásos, variábilis játékával, rendre felpörgette a Slovan jobb oldali támadásait.

Sajátos helyzetben volt Kevin Wimmer, a Slovan osztrák védője, aki az odavágón eltiltás miatt nem játszhatott, ezúttal azonban végig a pályán volt hazája élcsapata ellen, majd hosszasan nyilatkozott külön-külön mind az osztrák, mind a szlovák médiának. „Meg akartunk mindent próbálni, és a félidőben egy góllal vezetni. Helyzeteink is voltak, de ilyen ellenféllel szemben nem maradhatnak ki. Elkerülhető gólt kaptunk, hibánkért büntetett a Sturm” – derült ki szavaiból.

Christian Ilzer, a Sturm Graz vezetőedzője történelmi sikerről beszélt annak kapcsán, hogy csapatával az EKL nyolcaddöntőjébe került. „Nem volt egyszerű a visszavágó sem, mert a Slovan az első mérkőzés eredményétől függetlenül győzelemre játszott. Mindkét mérkőzésen nyertünk, ami képességeinkről árulkodik” – nyilatkozta a TASR hírügynökségnek.

A Slovan vezetőedzője, Vladimír Weiss a kupameccs utáni sajtótájékoztatón azt mondta, kiváló mérkőzést láttunk. „Amit kértem játékosaimtól, szinte az utolsó pontig teljesítették. Leszámítva az eredményességet. Ha kikapsz, nem lehetsz elégedett, és mi kikaptunk. Mégis megdicsérem védenceimet, mert mindent kiadtak magukból, és ezért a mérkőzés után megtapsolta őket a szinte telt ház. Szűk a keretünk, közbeszóltak a sérülések és eltiltások, s a téli erősítések közül csak egy volt bevethető. Ez is közrejátszott abban, hogy a Graz erőn felüli akadály volt számunkra.”

Érdekes

Slovan–Sturm Graz 0:1 (0:0)

Gólszerző: Biereth (52.)
Jv.: Grinfeeld (izraeli). Sárga lap: Strelec, Kasja, ill. Lavalée. Piros lap: Blackman (90.+3). 19 870 néző

SLOVAN: Borjan–Bajric, Kasja (86. Lichý), Wimmer–Blackman, Kankava, Kucka (77. Szavvidisz), Zmrhal (60. Marcelli)–Barszegjan (86. Pauschek), Rodrigues, Strelec (60. Tolic)

STURM: Jaroš–Affengruber, Wüthrich, Lavalée–Johnston, Stankovic (75. Hierländer), Prass (84. Camara), Schnegg–Kiteisvili (65. Horvat)–Böving (75. Sarkaria), Biereth (65. Wlodarczyk)

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?