Csoda kellene a Slovannak a továbbjutáshoz

slovan

Csütörtökön 21 órakor a Slovannak háromgólos hátrányt kellene ledolgoznia a Sturm Graz ellen, hogy bejusson az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjébe.

A Slovannak egy évvel ezelőtt nem kellett párharcot vívnia a legjobb 16 közé jutásért. Mivel csoportja első helyén végzett, rögtön a nyolcaddöntőben találta magát, ahol büntetők után alulmaradt az FC Basellel szemben. Idén csoportmásodikként a Sturm Grazon keresztül vezetne a Slovan útja a következő körbe, de az égszínkékek nagyon nehéz helyzetbe kerültek, mivel az odavágón 4:1-es vereséget szenvedtek Ausztriában.

Grazban a Slovan az első félidőben egyenrangú ellenfele volt a hazaiaknak, de a második félidőben visszaesett id. Vladimír Weiss vezetőedző csapatának teljesítménye, és végül ifjabb Weiss kiállítása miatt is 4:1-es vereséget szenvedett. „Küzdeni fogunk, de túl szűk a keretünk. Ha ebből a hátrányból felállunk, az csodával lenne határosˮ – szögezte le a Slovan mestere.

Guram Kasja, a csapat georgiai hátvédje is hasonlóképpen vélekedik. „Ide csoda kell. Hogy ez megvalósuljon, ahhoz az összes hozzávalóra szükség lesz – tehát maximális felkészültségre, elhivatottságra, a szurkolóinkra és egy kis szerencsére is. Remélem, megtelik a stadion, és mindenki mindent beleadˮ – mondta a játékos a Slovan honlapjának. A telt házzal kapcsolatos vágyai valószínűleg teljesülnek, tegnap már az utolsó 1800 jegy várt gazdára.

Vladimír Weiss vezetőedző az eltiltott fia és Borjan mellett nem számíthat a sérült Riszvanisz–Križan páros játékára sem, Kevin Wimmer ugyanakkor visszatérhet a védelembe. A pozsonyiak a Niké Liga hétvégi fordulójában simán verték a ViOnt, míg a Sturm az osztrák Bundesligában 1:1-et játszott a Rapid Wien ellen. A graziak ugyanakkor örülhetnek, mivel a listavezető RB Salzburg is botlott, így továbbra is csak két pont a hátrányuk a tabella második helyén. A Sturm nagy siker kapujában áll, hiszen utoljára 2003-ban érte meg az európai kupatavaszt, ennél is jobban pedig csak 1984-ben szerepelt, amikor az UEFA-kupa negyeddöntőjéig menetelt.

A mérkőzést az RTVS Šport élőben közvetíti, a játékvezető az izraeli Orel Grinfeld lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?