Szomorú szerda, kiesés: Idén sem jön össze a kupagyőzelem a DAC-nak

dac

Több nagy helyzetet is elpuskázott a DAC, míg a rózsahegyiek egy lehetőségüket kihasználták, így a liptói csapat jutott be a labdarúgó Slovnaft Cup elődöntőjébe. 

Xisco Munoz, a DAC vezetőedzője nem forgatta fel különösebben a zólyombrézói kezdőcsapatot: Brunetti sérülés miatt, Koné és Dolcek pedig a teljesítménye miatt maradt ki, helyettük Kaša, Trusa és Yapi bizonyíthatott a rózsahegyiek elleni negyeddöntőben.

Komolyabb helyzet nélkül kezdődött a mérkőzés, az első komolyabb felhördülést egy tizenhatosban történt eset okozta a 12. percben, amikor a DAC szélsője, Yapi egészen biztosan nem magától esett el, de Dohál játékvezető nem ítélt tizenegyest a hazaiak számára. Három perccel később már Chrien ünnepelhetett volna a túloldalon, de hiába volt rengeteg helye a DAC védői között, ziccerben kacskán találta el a labdát.

Egy gyönyörü Ramadan-megoldás után Jürgens vette át kicsit hosszan a labdát, de ez a szituáció is góllal kecsegtetett.

A 15. perctől állandósult a hazai nyomás, amely több kisebb helyzetben is megmutatkozott. A 32. percben mindenki csak szemmel követte a labdát, amely egy szöglet után Kacsaraba lábát elhagyva centikkel gurult a kapu mellé.

Az első félidőben Popovics kapusnak nem volt semmi dolga, a pályán egyértelmű volt a DAC fölénye.

A második játékrész egy kimaradt Andzouana-ziccerrel kezdődött, az 54. percben pedig Dimun gólba tartó lövését blokkolták a rózsahegyi védők… Az 59. percben Jürgens harmadszorra sem járt sikerrel, Ramadan szöktetése után, szemben a kapussal a kapufa rossz oldalát célozta meg… És negyedszerre sem, mivel a 66. percben csak a kapuba kellett volna bólintania, de újfent nem érezte a célt.

A 73. percben jött a hideg zuhany, a vendégek első próbálkozásukból gólt szereztek: egy visszafejelt labda megtalálta az üresen hagyott Chrient, aki 15 méterről a hálóba gurított – 0:1.

Folytatódott a DAC nyomása, de a vendégek jól védekeztek, ügyesen tördelték a játékot és lopták a másodperceket.

Maradt az 1:0, meglepetésre a rózsahegyi csapat jutott a legjobb négy közé a kupában

Jegyzőkönyv

DAC–Ružomberok 0:1 (0:0)

Gólszerzők: Chrien (73.)

Játékvezető: Dohál, 6342 néző

Sárga lap: Vitális, ill. Lavrinčík, Hladík

DAC: Popovics–Gruszkowski, Kacsaraba, Kaša, Andzoauana–Yapi (78. Koné), Dimun, Vitális (83. Barisic), Ramadan–Jürgens (71. Gavrics)–Trusa

RUŽOMBEROK: Frühwald–Luterán, Gabriel, Malý, Mojžiš, Selecký–Múdry, Lavrinčík (70. Zsigmund)–Šefčík (57. Hladík), Chrien (76. Tučný), Chobot (46. Boďa)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?