Škriniarék bíznak a bravúrban a hibátlan portugálok otthonában

milan skriniar

Az első egymás elleni mérkőzésen nyújtott jó teljesítményen felbuzdulva a szlovák labdarúgó-válogatott bizakodva, a pontszerzés reményében utazott el a mai (20.45), Portugália elleni Eb-selejtezőre.

Ma este a J csoport rangadóját rendezik Portóban. A portugálok hibátlan mérleggel, ötpontos előnnyel vezetik a csoportot, ráadásul még gólt sem kaptak. A szlovákok a második helyen állnak, három ponttal megelőzve Luxemburgot.

Cristiano Ronaldóék egy mai győzelemmel már az Európa-bajnokságra való kijutást ünnepelhetik, így számukra hatalmas téttel bír a találkozó, míg a Francesco Calzona vezette vendégek egy esetleges döntetlennel is hatalmas lépést tesznek az Eb-részvétel felé.

Minimumból maximumot

Szlovákia szeptemberben minden szempontból kiegyenlített mérkőzést játszott a nagy esélyes portugálok ellen Pozsonyban, de a találkozót Bruno Fernandes villanásával végül a vendégek nyerték 1:0-ra.

Milan Škriniar, a Paris Saint-Germain szlovák középhátvédje elmondta, portugál csapattársaival sokat beszélgetett arról a mérkőzésről. „Vitinha, Goncalo Ramos és Danilo Pereira is azt mondta nekem, hogy meglepődtek, ahogy Pozsonyban nekik ugrottunk, letámadtunk és alaposan próbára tettük őket. Olyan stílusra kényszerítettük őket, amely több támadójátékosuknak nem ízlett. Ezt szeretnénk megismételni Portugáliában is, de az olyan helyzeteket, amilyeneket Pozsonyban kihagytunk ellenük, be kell lőnünkˮ – mondta Škriniar a szlovákok mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

Stanislav Lobotka, a Napoli középpályása szerint sem lesz esélytelen a csapat a portói, garantáltan telt házas (50 ezer néző) összecsapáson. „Nagyszerű lesz Portóban játszani a remek kulissza előtt. Azon a mérkőzésen nincs mit veszítenünk, csak nyerhetünk. Tudjuk, hogy a portugálok óriási játékerőt képviselnek és hajtani fognak. A közönség is mögöttük lesz. A mi feladatunk az, hogy kihasználjuk a kínálkozó helyzeteinket. A jó eredményhez ki kell hoznunk a minimumból a maximumot.ˮ

Eljön Bénes ideje?

Ami a sérülteket illeti, mindkét szövetségi kapitány kedvező helyzetben van, hiszen Roberto Martínez számára minden fontosabb játékos rendelkezésre áll, ráadásul a Luxemburg ellen eltiltás miatt hiányzó Cristiano Ronaldo is bevethető lesz. A túloldalon Francesco Calzonának egyetlen dolog miatt fájhat a feje, Lukáš Haraslín ugyanis harcképtelenné vált. A Slavia Praha szélsője helyett az olasz szakember talán pont Bénes Lászlónak, a Hamburgban továbbra is remeklő doborgazi középpályásnak szavaz bizalmat a bal oldalon. „Ha lehetőséget kapok, minden erőmmel azon leszek, hogy segítsem a csapatotˮ – mondta lapunknak Bénes, aki Pozsonyban csereként beállva durván negyedórát játszott a portugálok ellen.

„Az eddigi legfontosabb mérkőzések várnak ránk. A portugálok ott vannak a világ öt legjobb csapata között, de minden meccsnek úgy állunk neki, hogy győzni akarunk. Ki akarunk jutni az Eb-reˮ – szögezte le Francesco Calzona.

A szlovákok helyzete egy portugáliai vereség esetén is biztató marad, Luxemburg egy győzelemmel sem előzheti meg őket, így a három nappal későbbi, egymás elleni mérkőzést is Škriniarék várhatják kedvezőbb helyzetből. Az izlandiaknak és a bosnyákoknak már csak kevés esélyük maradt az Eb-részvételre.

A találkozó játékvezetője a görög Szidiropulosz lesz, a mérkőzést a cseh Sport 1 élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?