Sima somorjai továbbjutás Érsekújvárban

somorjai focisták
Érsekújvár |

A 2:1-es eredmény ellenére különösebb izgalmak nélkül győztek a somorjaiak az érsekújváriak elleni, szerda délutáni Slovnaft Cup-meccsen.

Az érsekújvári labdarúgóklub ünnepi napokat él mostanság: egy hete csütörtökön a hazai FKM „válogatottja” gálameccsen látta vendégül a „legendák csapatát”, melynek soraiban olyan egykori élvonalbeli ászok tűntek fel, mint LadislavPecko, Vladimír Kinder, Simon Gyula vagy Németh Szilárd. Tegnap pedig a Slovnaft Cup 3. fordulójában a II. liga egyik élcsapatát, a somorjaiakat fogadták.

A zöld-fehérek jó előjelekkel várhatták a párharcot, a III. liga nyugati csoportjában szereplő klub a nehézkes idénykezdet után magára talált, az első öt nyeretlen bajnoki után két győzelmet arattak (Inter 0:2, Vrakuňa 2:1). Magában a kupában pedig előbb a VI. ligás Komjatice (7:1), majd az V. ligás Kmeťovo csapatát (3:1) búcsúztatták.

A formájukra a somorjaiak sem panaszkodhatnak, jelenleg a második helyen állnak a II. ligában, vasárnap Ligetfaluban tudtak győzni. Érdekesség, hogy a Slovnaft Cup 2. fordulójában az Érsekújvártól mindössze 10 kilométerre fekvő Bánovban győztek 3:1-re.

A tegnapi, 3. fordulóbeli meccsen azonban jócskán felforgatott összeállításban kellett pályára lépniük. Az U21-es válogatottba behívott, illetve sérült játékosok mellett Michal Kuruc vezetőedző a DAC labdarúgóira sem számíthatott. Így a cserepadon is mindössze öten foglaltak helyet.

Az első negyedórában talán ezért is bizonyult meddőnek a csallóköziek fölénye, a legaktívabb Owusu próbálkozásán kívül Pančík helyzetét jegyezhettük fel, de a nem éppen tükörsima füvön nagyon nehéz dolga volt a pattogó beadás jó átvételével.

Az érsekújváriak rögtön ezután jutottak el először a vendégkapuhoz, zsinórban három szögletükből egy bizonyult veszélyesebbnek.

A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék. A magabiztosabb somorjaiak túl kenyelmesen szövögették a támadásaikat. Viszont egy kis gyorsítás után rögtön két védést kellett bemutatnia a hazai kapusnak a 28. percben. Az STK hátvédpárosa, Maric-Bjekic és Yarosh hosszú (és legfőképp) pontos szélső indításokkal tömte társait, akik a szélről befelé húzva egyre többször okoztak zavart a zöld-fehérek védelmében. A 35. percben egy újabb hasonló akció már gólt hozott: az agilis Pančík a jobb szélen lerázta őrzőjét, elrúgta a labdát a kapus alatt/mellett, amit a hosszú sarkon érkező Ferleťák passzolt az üres kapuba – 0:1.

A Ganczner László Stadionban összegyűlt mintegy 200 néző közül egy-kettő Pančík pici lökését kérte számon a játékvezetőn, de őket saját szomszédjaik hurrogták le, a gól teljesen szabályos volt.

A hazaiakat megzavarta a találat, kevésbé tudtak koncentrálni, ellenben egyre többször kiabáltak egymásra vagy az ellenfélre. A mindenáron gólt szerezni akaró Owusu önzésének köszönhetően azonban szünetig már nem esett újabb gól.

„Gyerünk, zöldek” – tapsolt és tüzelte társait a hazaiak középhátvédje a második 45 perc előtt. Ők bátrabban is mentek előre – más kérdés, hogy gólt Owusu szerezhetett volna, de előbb fejesét elérte az érsekújvári kapus, majd pedig estében csak a kapufára tudta pöckölni a labdát az STK légiósa a 60. percben.

Ahogy a kellemes napsütést borulás és erősödő szél váltotta fel, úgy vált a játék egyre lüktetőbbé (vélhetően nem csak e sorok írója kezdett hirtelen fázni...). A somorjaiak egyértelműen szerették volna bebiztosítani a továbbjutást a második góllal, az érsekújváriak kontráiban pedig volt elképzelés, még ha sok pontatlanság is.

Végül előbbi törekvés ért célt: Pančik lövését még fogta a kapus, a 79. percben azonban egy gyors somorjai adogatás végén a csereként beállt Appiah pöccintette a labdát a kapuba (a lesgyanú miatt a bíró némileg hezitált, mit is intsen) – 0:2.

Mintha a nap is ezt várta volna, újra kisütött, a meccs viszont mégsem dőlt el. Az érsekújváriak végigvittek a jobb szélen egy akciót (mintha csak az első félidei vendégtámadást láttunk volna), Rudkjevics pedig a lapos beadás után szépített –1:2.

A véghajrában minden hazai játékos előrement, de igazán nagy gólveszély nem alakult ki. Így a magasabb osztályban szereplő somorjaiak folytathatják a kupasorozatban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?