Rajt az NB I-ben, kérdőjelekkel

NB I

Pénteken az MTK–Paks mérkőzéssel megkezdődik a labdarúgó OTP Bank Liga 2023/2024-es idénye.

Az 1. fordulóból épp a Ferencváros–Kecskemét meccset halasztották szeptember végére, így a címvédőnek még van egy kis ideje rendezni a sorait, már amennyiben az EKL-selejtezők közben ez lehetséges. A zöld-fehérek a BL-búcsú után kirúgott Sztanyiszlav Csercseszov nélkül, egyelőre Máté Csaba irányításával készülnek, s rövidesen érkezik majd az új szakember – aki az NB I-ben kiemelkedő értékű keretet kap a keze alá, igaz, néhány komolyabb sérülttel (Besic, R. Mmaee, Tokmac). A felkészülés során többek között a Qarabaggal vagy a Salzburggal is megmérkőzött ferencvárosiak esetében meglepetés lenne az újbóli aranyérem elmaradása. Másrészt, az előző idény végi leeresztés és a Klaksvík elleni bukta ismét aláhúzta, hogy önmagában a játékoskeret összértéke/minősége nem jelent automatikus győzelmeket.

Hogy ki lehet reális trónkövetelő, nehéz megmondani. A tavaly bombameglepetésre ezüstéremig jutó kecskeméti újoncra európai kupaterhelés is vár, soraikat pedig jobbára a másodosztályból érkezett, még tapasztalatlan játékosokkal erősítették meg. A bajnoki harmadik Debrecennél a klubvezetők elmondása szerint nagyjából az építkezés félidejében járnak. Bár Dzsudzsák Balázs csapatkapitány szerint kitűnő az összhang a csapat, a szakmai stáb, a szurkolók és a tisztségviselők között, amire alapozva merészebb célokat is kitűzhetnek maguk elé. A három év után a dobogóról lemaradó Puskás Akadémiánál egyelőre a távozók névsora az erősebb: a házi gólkirály (Zahedi), a klubrekorder (Spandler) vagy a válogatott Kiss Tamás is máshol folytatja, így a köbölkúti származású Hornyák Zsoltnak újabb fiatalokat kell beépítenie a felcsúti csapatba.

A középmezőny élén tavaly a továbbra is színmagyar Paks zárt, amely ezúttal is ezt a pozíciót célozza meg. A követőbolyból pedig lényegében bármelyik gárda meglepetést okozhat, pozitív és negatív értelemben egyaránt. Az egyik újonc diósgyőriek például egy kezdőcsapatnyi magyar játékos helyére ugyanennyi légióst hoztak, a tavaly éppenhogy csak megkapaszkodó fehérváriak pedig – kissé szűkülő anyagi lehetőségeik okán is – inkább a megfelelő mentalitású játékosok megtalálására helyezték a hangsúlyt, semmint a dobogós helyek megszerzésére. Részünkről a Kisvárda–Mezőkövesd–MTK hármasban látjuk a szezon két kiesőjét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?