Papp és Huszár is dobogós Őrmezőn

Egy-egy Ung-vidéki, illetve Hernád-völgyi versenyző is dobogóra állhatott kategóriájában az őrmezei 17. Laborecká 10-es elnevezésű futóversenyen. Mindezt a 70 év felettiek kategóriájában sikerült elérni.

A Nagykaposi Futóklub képviselőjét, Papp Zoltánt másodikként, az Abaújszinai Atlétikai Kör színeiben versenyző kenyheci Huszár Tibort pedig harmadikként jegyezték célba érésüket követően. Ötödiknek haladt át a célvonalon az ugyancsak abaújszinai Ficzere Bertalan. Ebben a kategóriában 10-en vállalták a megmérettetést. A verseny előtt mindhárman azt tartották a legfontosabbnak, hogy teljesítsék a távot, a dobogós helyezésnek pedig egyformán fognak majd tudni örülni, ami aztán végül sikerült is.

Ugyancsak jól szerepeltek a többi kategóriában induló versenyzőik is. Az A kategóriában (39 évig) 46-an rajtoltak el, s közülük Gabri Lóránt a 19., míg Dózsicky Gergő a 20. helyen zárt. Egyedüli nagykaposiként versenyzett kategóriájában (40 év felett) Pachota István. Tizenötödik helyezését 41 résztvevő társaságában érte el.

Gyakori résztvevője a kelet-szlovákiai versenyeknek a kassai Tisza Erzsébet. Ezt sem hagyta ki, s mint ahogyan azt lapunknak tett nyilatkozatában megjegyezte: „A részvétel ugyan szép dolog, de ez nekem még nem elég a teljes örömhöz, ez csak akkor lehet teljes, ha a küzdelmek előtti célkitűzésemet valóra is váltom: a célba érést. Nálam, az én koromban, 60 év fölött ez már kitűnő teljesítménynek számít. Legalábbis számomra.” Tisza Erzsébet a 4. helyen végzett, az öt, hasonló korúhölgyversenyző körében. Elmondható tehát, hogy a célba érése és ezáltal az öröme ezúttal is valóra vált.

Érdekes

17. Laborecká 10, Őrmező, (Nagymihályi járás) 190 résztvevő

1. (A kategória 1.) Lenčéš Marek (Pozsony) 0:31:39, 2. (A kategória 2.) Koperdák Lukáš (Igló) 0:33:47, 3. (A kategória 3.) Hudák Ľuboš (Pozsony) 0: 34:13… 46. (A kategória 19.) Gabri Lóránt 0:44:29, 47. (A kategória 20.) Dózsicky Gergő 0:44:33, 60. (B kategória 15.) Pachota István 0:46:04, 109. (E kategória 2.) Papp Zoltán 0:53:03 (mind a négyen nagykaposiak), 126. (I kategória 4.) Tisza Erzsébet (Kassa) 0:55:40, 127. (E kategória 3.) Huszár Tibor (Kenyhec) 0:55:46, 149. (E kategória 5.) Ficzere Bertalan (Abaújszina) 0:57:57.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?