„Nem fogunk megelégedni egy pillanatra sem”

újvári hokisok
Érsekújvár |

Pénteken (18.00) az iglóiak elleni hazai meccsel indítja az extraligás szezont az érsekújvári jégkorongcsapat.

Majoross Gergely vezetőedző nem folytatta az építkezést a zöld-fehérekkel, s elfogadta a ravensbrücki kihívást, így Érsekújvárban új szakemberek vezették a nyári felkészülést. Az eddigi asszisztens, Erik Čaládi és Ľubomír Hurtaj személyében két felelőse is van a szakmai munkának. Pontosabban több, derült ki, miután előbbinél érdeklődtünk a kompetenciák eloszlása felől. „Persze, megbeszéltük, kihez milyen terület tartozik, de emellett mindenben segítjük egymást. A kapusedzővel, az erőnléti trénerrel és a stáb többi tagjával mind azért dolgozunk, hogy jól működjön a csapat és egységesek legyünk – mondta az Új Szónak Čaládi, konkrétumot nem elárulva.

Hasonlóan diplomatikusan válaszolt arra a kérdésünkre is, az alapszakaszban tavaly 6., a playoff alapján 7. klubnál vannak-e számbelileg kifejezhető célok: „Szerdán leülünk mindannyian és megfogalmazzuk, mit szeretnénk bizonyítani az új idényben. Természetesen minden meccsre azzal állunk ki, hogy szeretnénk győzni, de messzire még nem tekintünk.

Érdekes

Tipos Extraliga 2023/2024

a fogadóirodák szerint a tavaly a negyeddöntőben búcsúzó Slovan a legfőbb esélyes

a címvédő kassaiak BL-szerepléssel hangoltak az idényre, eddigi mérlegük 4 meccs/4 vereség

a 12 csapat utolsó helyezettje kiesik az I. ligába

az eperjesieket váltó újonc homonnai klubot csak négy éve alapították

a bajnokikat a Joj Šport fogja közvetíteni, a jogok egy részének továbbadásáról még tárgyalnak

Az érsekújváriak formája mindenesetre biztatóan alakul, a ligarajthoz közeledve már győzelmeket szállított a csapat a felkészülési meccseken.

„Nem fordítottunk erre különösebb figyelmet, mert a bajnokság hosszú. A hangsúly azon volt, hogy folyamatosan javuljon a játékunk. A csapat megmutatta, hogy van potenciálja, az utóbbi jó eredmények egy kis pluszt adtak ehhez” – jegyezte meg a 35 éves Čaládi.

S az sem elhanyagolható szempont, hogy a légiósaik döntő többsége már tavaly is érsekújvári mezben korongozott (Kantor, Farley, Lee, Loggins, Mamcics), csak a cseh Radek Prokeš (Vienna) és Albert Michnáč (Kladno), illetve a kanadai Marc-Olivier Roy (Val Pusteria) új a külfödiek közül. Emellett pedig sikerült megtartaniuk a ponterős Mikúš testvéreket, Zólyomból visszajött Václav Stupka, így megoldhatónak tűnik a két pontgyáros, Robert Jackson (Svájc) és Benjamin Johnson (?) pótlása.

„Mindig könnyebb, ha mi és a játékosok is tudják, mire számíthat tőlük a másik fél, könnyebb így dolgozni. De az új igazolásaink is jól beilleszkedtek a kollektívába. Persze, ez egy hosszabb folyamat, mint ahogy a munka sem ért véget azzal, hogy rajtol a Tipos Extraliga. Mindig van min javítani, nem fogunk megelégedni egy pillanatra sem – tette hozzá Čaládi.

Érdekes

Felkészülési meccsek

Topoľčany–Nové Zámky 1:3

Žiar n. Hr.–Nové Zámky 3:1

Nové Zámky–Trnava 7:3

Žilina–Nové Zámky 2:1

Poruba–Nové Zámky 4:2

BW Linz–Nové Zámky 4:2

Nové Zámky–Fehérvár 3:2

Nové Zámky–Vienna Capitals 4:2

B. Bystrica–Nové Zámky 4:5

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?