„Mondtam a csajoknak, nem nyerhet más, csak mi“

Győri Audi ETO KC

A tökéletességgel határos védekezéssel, helyenként egészen heroikus teljesítménnyel győzött a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata a CSM Bucuresti ellen a Bajnokok Ligája négyes döntőjének elődöntőjében. A Győr 26:20-ra nyert, és sorozatban harmadszor játszhat döntőt a Final Fourban.

Kapufákkal suttogó

A győriek már a mérkőzés elején megmutatták, hogyan is képzelik ezt a dolgot: a CSM tíz és fél percen át gólt sem dobott. Kari Grimsbö a Győr kapujában mintha megbabonázta volna a kapufákat is, a román csapat az első tíz percben is lőtt három kapufát. Később is kulcsfontosságú pillanatokban segítette ki a győri kapust a kapufa, például az első félidő hajrájában, amikor 11:10-es győri vezetésnél egyenlítési lehetősége volt Ayglonnak, de kihagyta a ziccert.

Kulcsfontosságú kontrák

Az első percektől kezdve nyilvánvaló volt, hogy a győriek remekül rendeződnek vissza a saját (sikeres vagy sikertelen) támadásaik után. A CSM-nek ez egyáltalán nem ment, az első félidőben négyszer is a saját találatuk után fél percen belül kaptak gólt, a címvédő Győrrel ez az egész meccsen egyszer fordult elő. „Nem voltak kontráink. Ezen a szinten ez megengedhetetlen“ – panaszolta a mérkőzés után Per Johansson, a bukarestiek vezetőedzője.

 

Amit megbeszéltünk

Az első félidő közepén labdaszerzés után lerohanási lehetőséghez jutott a Győr. Anja Althaus vezette fel a labdát, de futtában rossz passzt adott a meglóduló Görbicznek. Görbicz mosolyogva mutatta a felfelé fordított hüvelykujját Althausnak, a kapuból Grimsbö ugyanilyen gesztussal jelzett Görbicznek. Ez a jelenet tökéletesen kifejezte a győriek hozzáállását: egy-egy esetleges hiba vagy rossz megoldás után sem vesztették el a fejüket, nem kezdtek veszekedni, ragaszkodtak a taktikához.

„Azt játszottuk, amit megbeszéltünk. És bármi is történt, biztattuk egymást, tapsoltunk a másiknak“ – magyarázta Eduarda Amorim.

„Nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk – konstatálta keserűen a CSM-et irányító Per Johansson. – A két csapat között ma az volt a különbség, hogy a győriek fegyelmezettebbek voltak.“

Csak kétszer volt egyenlő

A CSM egyszer sem vezetett a meccsen, 0:0 után egyenlő is csak egyszer volt az állás 16:16-nál. A bukarestiek viszont nem tudták átvenni a vezetést, amikor erre lehetőségük lett volna, átadásukat Görbicz csípte el, s két kézzel úgy emelte magasba diadalmasan a labdát, mintha legalábbis a BL-trófea volna.

„Mondtam a csajoknak, ezen a meccsen nem nyerhet más, csak mi – árulta el a mérkőzés után a Görbicz, aki öt góllal csapata második legeredményesebbje volt, a hattalálatos Groot mögött, a szintén öt gólig jutó Oftedal mellett. – Végig csapatként játszottunk, nálunk nem voltak egyénieskedések.“

Kiváló egyéni megoldások viszont igen: Görbicz például egyszer a szélről a kapus lába között gurította be

Még egy csoda kell

Nagyot játszott Eduarda Amorim is: ő lőtte a mérkőzés első gólját, aztán három hetest is kiharcolt csapata javára. Enyhe riadalom támadt a győri sorokban, amikor a második félidő 7. percben a földön maradt a brazil átlövő, de végül rövid szünet után visszatért a pályára. „Csak egy kis izomgörcs. Igyekszem figyelni, hogy elég ásványi anyagot fogyasszak a meccs alatt, de egy ilyen csata sokat kivesz az emberből. De rendben vagyok“ – nyugtatta az újságírókat Amorim.

A végjátékban, amikor a CSM hét emberrel támadva próbált még valamit kieszelni a Győr ellen, egy labdaszerzés után éppen Amorim dobott egész pályás gólt az üres kapuba – ezzel már hat lett a különbség, Amorim ugrálva ünnepelte a találatot. „Nagyon örülök, hogy döntőbe jutottunk – lelkendezett még a meccs után is a brazil játékos. – Már több kisebb csodát véghezvittünk, még egy kell. Nagyon akarjuk azt a kupát.“

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?