Még kapaszkodik az MTK

NB I

A labdarúgó NB I 30. fordulója után sem a dobogósok, sem a kiesők kiléte nem vált (matematikailag) biztossá.

Az MTK belekapaszodott az utolsó szalmaszálba, az utolsó utáni pillanatban: azok után, hogy kétgólos előnyről hagyta egyenlíteni a hazai Zalaegerszeget, a hosszabbításban mégis megszerezte a győztes gólt (2:3). Ezzel egy picit közelített közvetlen riválisaihoz.

A Honvéd öt ponttal áll előtte, mivel a kispestiek csak remiztek a Kisvárdával (1:1). Pedig a vendégek kapusa, Dombó Dávid felkínálta nekik a lehetőséget a győzelemre, addig cselezgetett, míg Lukics el nem vette tőle a labdát és gólt nem szerzett a 8. percben. A második helyért harcoló vendégek azonban egy megpattanó lövéssel egyenlítettek a hajrában.

A Debrecen előnye hat pontra csökkent a Honvéddal szemben. A Loki sima vereséget szenvedett ugyanis a Fehérvártól, amely veretlenségi sorozata már hat meccse tart.

Az ezüstéremért zajló küzdelemben lépéselőnybe került a Puskás Akadémia, amely fordítani tudott a Mezőkövesd ellen. „Rosszul indult a meccs, de példásan visszajöttünk, ahogy Fehérváron is. Könnyelmű hibát követett el Zahedi az elején, aztán rúgott két szép gólt, visszatértünk a meccsbe, és a 70. percig nem is volt kérdés, ki uralja a mezőnyt. Örülök, hogy van annyi erő a csapatomban, hogy képes fordítani – értékelt Hornyák Zsolt, a felcsútiak köbölkúti származású edzője, aki a Nemzeti Sport kérdésére külön is kitért a meccs emberére. – Nagyon lazán veszi a futballt, úgyhogy két dolgot lehet vele csinálni: agyoncsapni, és akkor nem lesz belőle semmi, vagy élvezni a játékát. Nem könnyű természet, de elfogadta az öltöző is, mert érzik a többiek is az erejét. Nem ajánlom neki, hogy a következő mérkőzésen még egy ilyen hülyeséget elkövessen.”

A forduló pénteki nyitányán, a májuis 11-i kupadöntő „bemelegítésén” a már bajnok FTC a ráadásban szerzett góllal 2:1-re legyőzte a házigazda Paksot. A Tolna megyeieknél sárga lapos eltiltás miatt nem játszhatott a góllistát toronymagasan vezető Ádám Martin.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?