NB I: A Fradi nyerte a rangadót

NB I

A 89. percben szerzett góllal az éllovas Ferencváros 1:0-ra verte a második helyezett Paksot a labdarúgó NB I 27. fordulójában, nyolcpontosra növelve előnyét a tabella élén.

Ráadásul a Fradi egy meccsel kevesebbet játszott, mint a Tolna vármegyeiek (épp a héten fogják pótolni a diósgyőriek elleni elahalsztott bajnokijukat), így nagy lépést tett az újabb címvédés felé.

A végeredmény ellenére az első két csapat vasárnap délutáni rangadóján aránylag sok helyzet alakult ki, elsősorban a vendégek kapusának, Szappanos Péternek volt köszönhető, hogy egészen a hajráig döntetlenre állt a meccs. A végén azonban két hazai cserejátékos, Ben Romdan és Traoré összjátéka gólt eredményezett, az FTC ezzel 1:0-ra győzni tudott. 

Dejan Sztankovicsnál, a hazaiak szerb vezetőedzőjénél az első félidő hajrájában elszakadt a cérna: egy elmaradt, egyértelműen sárgát érő paksi szabálytalanság után, melyre a kispadok előtt került sor (és amely már a pirosat jelentette volna a vendégjátékos számára), vehemensen reklamált. Ezt a paksi stáb és a játékosok is nehezményezték, majd egy sokszereplős lökdösődés alakult ki, ami után a ferencvárosi Abu Fani a földre került. Karakó játékvezető végül sárga lapok kiosztásával oldotta meg a helyzetet.

A paksiaknak a vereséggel lassan már inkább hátrafele kell tekintgetniük a tabellán, a Fehévár 5:0-lal intézte el az utolsó mezőkövesdieket – akik az eredmény ellenére veszélyesen kontráztak, de kihagyták a lehetőségeiket, kétgólos hátrányban pedig teljesen szétestek. 

Az MTK 2:1-re nyert a Debrecen vendégeként, amivel pontszámban beérte a negyedik Lokit. Egy harmadik tabellaszomszédi rangadót is rendeztek a hétvégén: pénteken este hiába szerezte meg a vezetést az Újpest a Zetétől érkezett Huszti révén, a zalaiaknál kölcsömben levő lila, Croizet egyenlített, majd az ő újabb – és a szintén duplázó Mance, valamint Németh góljaival – simánt nyert a ZTE. Az Újpest előnye azonban még így is 13 pont a kiesőhelyen álló Kisvárdával szemben. Utóbbi gárda kisebb meglepetésre pontot tudott szerezni Diósgyőrben (1:1).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?