Ma bajnokot avatnak Komáromban

Komárom |

<p>A komáromiak először vagy a pozsonyi Inter másodszor? A kosárlabda-extraliga döntőjének mai (18.00) mindent eldöntő, hetedik meccsén kiderül, a hazai vagy a fővárosi csapat ünnepelheti-e a bajnoki címet.</p>

Az MBK Rieker tavaly is eljutott a fináléba, de akkor a privigyeiek 3:1-es összesítéssel jobbnak bizonyultak. A 2012-es, történelmi ezüstérem megszerzése után most még egy lépcsőfokkal feljebb lépnének a komáromiak – akik a szerdai meccsen 23 pontos vezetésük ellenére nem tudták kihasználni a meccslabdát. „Természetesen azzal mentünk Pozsonyba, hogy befejezzük a sorozatot, de mindenki tudja, hogy az első meccset leszámítva milyen szoros a széria, és a csapatok már nagyon jól ismerik egymást. Ilyen a kosárlabda, néha kijön a lépés, néha nem” – mondta a 78:74-es vereséget követően František Rón, az MBK Rieker vezetőedzője. A lelkierő és a pillanatnyi formaA döntő eddigi mérkőzései őt igazolták: három hete a komáromiak simán, 99:77-re verték az eltiltott Martin Rančík nélkül felálló Intert, utána viszont nagyon szoros meccseket játszottak a csapatok. (Az MBK Rieker szemszögéből nézve sorrendben 73:72, 82:89, 95:97, 88:81, 74:78 volt a találkozók eredménye). A négy győzelemig tartó sorozatban így a hetedik összecsapás fog dönteni, amelyet jobb alapszakaszbeli helyezésüknek köszönhetően (a Rieker második, az Inter negyedik lett) a komáromiak rendezhetnek.„Ez a meccs a lelkierőről, a játékosok pillanatnyi formájáról fog szólni, mint az eddigiek is” – tette hozzá Rón edző, akinek már van tapasztalata ilyen kiélezett szituációkkal: 2010- ben a baziniakkal, 2011-ben pedig a lévaiakkal is a széria utolsó találkozóján szerezte meg a szlovák bajnoki címet, amelyekből egyébként összesen négy van a cseh szakembernek. A fantasztikus drukkerekAz 52 éves trénernek ez sorozatban a negyedik extraligás döntője, de most először került szembe a kispadon egy volt játékosával: az Inter jelenlegi vezetőedzője, a horvát Aramis Naglic ugyanis az 1999/2000-es szezonban Bazinban játszott (Rón csapata abban az évben is bajnok lett). A 47 éves Naglic igyekezett levenni a terhet játékosai válláról.„A komáromiakon lesz a nyomás szombaton, mi csak igyekszünk minél jobban tenni a dolgunkat. A hazaiaknak 5 százalékkal több az esélyük a győzelemre nagyszerű drukkereik miatt. A szerdai meccsen nagyon sok energiánkba került a fordítás, ami a hetedik találkozón hiányozhat” – nyilatkozta a SITA hírügynökségnek a sárga-feketék trénere, aki a februári nagy igazolásokkor érkezett az 1996-os bajnok Interhez. Az utolsó erőtartalékokAz MBK Riekernél már nem akarnak a szerdai vesztes találkozóval foglalkozni. „Tiszta fejjel kell felmennünk a pályára, azzal, hogy az is olyan meccs volt, mint a többi, és nem szabad rajta rágódni, hanem vissza kell térni a régi játékunkhoz – mondta lapunknak Marek Kozlík, a komáromiak Interben nevelkedett játékosa. – Kétszer szerepeltem korábban a bajnoki címről döntő utolsó mérkőzésen, egyszer győztesként, egyszer vesztesként hagytam el a pályát. Ezek a találkozók leginkább arról szólnak, melyik csapat akarja jobban a sikert, ki tud még egy utolsó erőtartalékot is mozgósítani, nagyobbat küzdeni. Remélem, mi leszünk azok.” 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?