Kétszer is vezettek, mégis kikaptak Majorossék

újvári hokisok
Érsekújvár |

A második harmadban nyújtott teljesítményüknek köszönhetően a zólyomi hokisok 4:2-re legyőzték a házigazda érsekújváriakat a Tipos Extraliga negyeddöntőjének negyedik meccsén hétfő este, ezzel 3:1-re módosították a sorozat állását, egészen közel kerülve a továbbjutáshoz.

Az alapszakasz harmadik helyezettje az utolsó, negyedik strigulát csütörtökön húzhatja be hazai jégen. Persze, ha azt nézzük, hogy Zólyomban az első kettő győzelmük is hajszálon múlt és csak a hosszabbításban született meg, nem is tűnik olyan egyértelműnek a négy sikerig tartó sorozat vékimenetele. Hogy mást ne mondjunk: az eddgi találkozókon összesen hat alkalommal fordult elő, hogy az érsekújváriak vezetést szereztek, de a zólyomiak (egy időre) egyenlítettek vagy fordítottak…

Nem véletlenül hangsúlyozták a hétfő esti hazai vereség után a zöld-fehérek, hogy számukra a lényeg nem változott, továbbra is három meccset kell nyerniük az elődöntőbe jutáshoz.

Tetszett a lelkesedésünk, a küzdeni tudásunk. A második harmadban kicsit hiányzott belőlünk az energia, és több rossz döntést hoztunk, amikor nálunk volt a korong. Hatvan percen át kell jól teljesíteni, nem csak negyvenen keresztül– mondta Majoross Gergely vezetőedző a meccs utáni sajtótájékoztatón, ahova három apró gyereke társaságában érkezett. A magyarországi szakembernek azonban nem csak ennek kapcsán jutott eszébe, hogy egy nagy családként írja le az érsekújvári hokis közeget. „Nagyon örülök, hogy a tagja lehetek ennek a kis közösségnek, ahol a szurkolók látják és értékelik a munkát. Azt, hogy apró lépésekben haladunk előre, és közben jöhetnek rosszabb periódusok, akár mint most a második harmad volt, mégsem fordulnak el tőlünk. Szerencsésnek érezhetjük magunkat, hogy ilyen drukkereink vannak.

Akik valóban remek hangulatot teremtettek a jégcsarnokban, és – legfőképp – az utolsó percekben olyan ünneplésben részesítették a csapatot, mintha legalábbis biztos érmesek lennének. Pedig akkor már hosszabb ideje 2:4-et mutatott az eredményjelző, és a játék képe alapján nem tűnt reálisnak, hogy egyenlíthetnének a zöld-fehérek, a bő háromperces, kapus nélküli powerplay ellenére sem. A dudaszó után is zengett a vastaps a B-középből, a hokidresszekben feszítő gyerekek sorfalat álltak az öltőzőbe masírozó játékosoknak. Akik sokáig nem maradhattak bent, mert a szurkolók szokásukhoz híven még egy kis ünneplésre visszahívták őket a jégre… S bár láthatóan csalódottak voltak a vereség miatt, egy-egy közös selfie erejéig kis mosolyt erőltettek az arcukra, földöntúli boldogságot szerezve ezzel az alapiskolásforma rajongóiknak.

Szeretném megragadni a lehetőséget, és megköszönni a fanklubnak és mindenkinek, aki ma kilátogatott a csarnokba – mondta a meccs eleji hazai gól szerzője, Tomáš Mikúš is az újságíróknak, mikor végre ők is körbefoghatták őt a gyerekek után. – Reméljük, nem ez volt az utolsó hazai meccsünk a szezonban. Nem akarom azt mondani hogy a vereséggel semmi sem változott volna számunkra, tudjuk, milyen helyzetben vagyunk, de a cél ugyanúgy a továbbjutás. A meccseket jól kezdjük, viszont ha vezetünk, higgadtabban kellene játszanunk, megpróbálni azonnal szem előtt tartani a kedvező eredményt. Persze, nem lehet elvitatni a zólyomiak érdemeit sem, nagyon jók voltak a második harmadban. Egyszerűen erősebbeknek, gyorsabbaknak kell lennünk náluk, és még inkább ésszel kell hokiznunk – magyarázta Mikúš.

Hogy mekkora bravúr lenne számukra a továbbjutás 1:3-ról, azt jól jelzi, hogy az élvonal playoffjában utoljára a 2010/2011-es szezonban történt meg, hogy egy csapat zsinórban három meccset nyerjen egy adott körben: akkor a Slovan a negyeddöntőben 3:0-ra elhúzott, hogy végül 4:3-ra elveszítse a sorozatot a trencséniekkel szemben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?