Kapusgóllal mentett pontot a Puskás Akadémia

NB I

Öt döntetlen mellett egy vendéggyőzelmet hozott az OTP Bank Liga 19. fordulója. Botlott a Ferencváros és a Fehérvár is, Hornyák Zsolt csapatát a kapus mentette meg egy 91. perces góllal. 

Remizett a Fehérvár

A Fehérvár egy kifejezetten élvezetes, sok helyzetet hozó mérkőzésen játszott döntetlent Debrecenben. A vendécsapat rengeteg lehetőséget elpuskázott, a 10. percben akár már kétgólos is lehetett volna az előnye, de Stopira nagy helyzetben fölé helyezett, míg Petrjak lövését védte Košický. A 27. percben aztán Fiola passzát Hodzic váltotta gólra öt méterről. A félidő hajrája azonban egyértelműen a Lokié volt, de vagy Kovácsik védett parádésan, vagy a hazai támadók céloztak pontatlanul. A második félidő valamivel kevesebb helyzetet hozott, és úgy tűnt, a Vidi megszerzi a három pontot, a hajrában azonban egy jogosan megítélt 11-est Bódi váltott gólra, megmentve ezzel egy pontot csapatának. Mivel a Ferencváros egy alacsony színvonalú mérkőzésen szintén döntetlent játszott a Honvéddal, maradt a hatpontos különbség a tabellán a bajnoki címért harcoló két rivális között. 

Joan Carrillo, a Fehérvár vezetőedzője szerint csapata győzelmet érdemelt volna. „Minden elismerésem a Debrecené, de most itt hagytunk két pontot. Az első félidőben egyértelműen fölényben játszottunk, be kellett volna rúgnunk a helyzeteket. Szünet után valamivel kevesebb lehetőségünk adódott, de mi irányítottunk végig. Sajnos a hajrában 11-esből gólt kaptunk, amire már nem tudtunk reagálni.ˮ

Gólt fejelt a felcsúti kapus

Továbbra is veretlen, de egyben nyeretlen is a Hornyák Zsolt vezette Puskás Akadémia 2020-ban. A Diósgyőr ellen ugyan megszerezte a vezetést, de a vendégek fordítottak. A 91. percben azonban Hegedüs Lajos, a hazaiak kapusa egy szögletet követően fejelt a kapuba, igaz, mindezt lesről tette, ennek ellenére a játékvezető megadta a találatot.

Hornyák Zsolt, a PAFC vezetőedzője nem volt elégedett a mérkőzés után. „Számomra nem volt egy nagy élmény a meccs. Az első félidőben simán rúghattunk volna két gólt, és még kettőt a szünet után. A DVTK szinte lövés nélkül szerzett két találatot. Nekünk ez nem megy, ha csak 90 százalékban használjuk ki a helyzeteinket, akkor 3:0-ra nyerünk. Bánt, hogy a játékvezető Plšek lövése után nem látta a kezezést, ha másképp ítél, megnyerjük a mérkőzést.ˮ

Az egyetlen győztes

A Paks sorozatban második meccsét is kapott gól nélkül nyerte, így egyre inkább eltávolodik a veszélyzónától. A kiesés ellen küzdő együttesek közül a ZTE ezúttal sem tudott három pontot szerezni, a Kaposvár pedig lassan készülhet az NB II-re. Érdekesség, hogy a 12 csapatból csak a paksiak tudtak győzni a legutóbbi fordulóban.

Érdekes
NB I

A forduló játékosa: Könyves Norbert

Könyves Norbert, a Paks  30 esztendős támadója 25 perc alatt lerendezte a kaposváriak elleni mérkőzést. Előbb egy remek kontra végén talált be, majd a félidő hajrájában hatalmas gólt lőtt a léc alá. Csapata így a kilencedik helyre ugrott a tabellán, és már öt ponttal előzi meg a kiesőhelyen álló zala

Érdekes
NB I

A forduló vesztese: a Kaposvár csapata

Az újonc Kaposvár a tavaszi szezonban eddig mindössze egy pontot szerzett és csak egyetlen gólt lőtt. Ezúttal hazai pályán a Pakstól kapott ki simán, 3:0-ra. Mindez azt jelenti, hogy 19 forduló után már 11 pontos a hátránya a tizedik, bennmaradó helyen álló Kisvárdával szemben, de még a zalaegerszegiekkel szemben is 8 pont a hátránya.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?