Kalmár szerint erős csapattá kovácsolódott a DAC

DAC
Dunaszerdahely |

Kalmár Zsolt a zólyombrézói 2:0-ás vereség után még letörten nyilatkozott, két nappal később viszont már lelkesen és elszántan beszélt arról, hogyan győzhetik le vasárnap a Slovant.

A DAC csapatkapitánya a vasárnapi mérkőzés után elmondta, a pontrúgások utáni védekezésre sokkal jobban kell figyelniük, hiszen az utóbbi időben rendre ilyen szituációk után kapnak gólokat, de hozzátette azt is, hogy egy-két nagy beszélgetés is vár majd a csapatra. Kedden tudtuk meg tőle, hogy erre nagyon gyorsan sort is kerítettek.

A zólyombrézói vereség után letörten jöttek le a pályáról, milyen volt a hazaút?

Csalódottak voltunk, hiszen három pontért mentünk, de nullával indultunk haza. Azért is volt bosszantó, mert a helyzetek megvoltak az első félidőben is, de nem rúgtuk be őket, így nem nálunk volt a lélektani előny a szünetben. Hazafelé sokat beszélgettünk, hogy mit kéne máshogy csinálnunk és hogyan is kéne játszanunk. Mostanra már pozitívan készülünk a hétvégi rangadóra. A fejek tiszták és újult erővel fogunk pályára lépni.

A szurkolók ilyenkor egész héten a Slovan-meccs lázában égnek, önöknek változik valami a megszokott heti programhoz képest?

Ugyanaz a napirend a hét minden napján, mint máskor. A taktika nyilván változni fog, hiszen minden csapat ellen máshogy kell játszanunk. A szurkolóknak, a klubnak és nekünk is nagyon fontos ez a mérkőzés, hiszen tudjuk, mit nyerhetünk vele.

A DAC egy vesztes bajnoki után van, a Slovan pedig egy elveszített kupadöntő után lép pályára.

Mindkét oldal nyilván bizonyítani akar majd. Nekünk magunkra kell koncentrálnunk, mert az utóbbi meccseken kicsit görcsösebben játszottunk, mint kellett volna. Ennek lehet az is az oka, hogy eredménykényszerben voltunk... Ehhez a meccshez egyébként sem kell plusz motiváció, most pedig mindenki tudja, hogy milyen célért küzdünk. Izgatottan várjuk a rangadót, a nyomás nem rajtunk van, hiszen a célkitűzésünk az első kettő hely valamelyikének elérése volt. Nekünk élvezni kell ezt a helyzetet és minél többet kihozni belőle. Mindenki nagyon motivált.

DAC

Megnézi a kupadöntő összefoglalóját, hogy hogyan is játszott a Slovan, vagy a szakmai stáb elemzései alapján készül az ellenfélre?

A Slovan játékát jól ismerjük, sokat játszottunk ellenük. Az edzői stáb pedig külön fel fog minket készíteni a mérkőzésre, hogy mivel tudjuk megnyerni, hol vannak a gyenge pontjaik, illetve hogy mi az erősségük, mire kell figyelni. Hétvégére minden ott lesz a fejekben, hogy mit hogyan kell csinálnunk.

A Slovan elleni dunaszerdahelyi meccsen ők domináltak, Pozsonyban viszont inkább a DAC akarata érvényesült. Hogyan látta azt a két összecsapást?

Két különböző meccs volt. Hazai pályán piros lapot is kaptunk, ott már inkább a kontrákra játszottunk, és az iksz a játék képe alapján nekünk egy jó eredmény volt. Pozsonyban szerintem mi voltunk a jobb csapat játékban és a helyzetek alapján is. De ilyen a foci, hogy végül kikaptunk. Arra kell építenünk amit idegenben játszottunk, hiszen ha ott ezt meg tudtuk csinálni, akkor otthon, 12 ezer ember előtt ezt eredményesebben kell megismételnünk.

Az előző években három fordulóval a vége előtt már vagy bajnok volt a Slovan, vagy jelentős előnyük volt. Miben más most a DAC, mint korábban?

A szezon előtt is elmondtam, hogy fontos, hogy egy erős csapatot, egy erős magot építsünk. Úgy gondolom, ez sikerült, így ott tartunk, hogy a bajnoki címért tudunk küzdeni. Kemény munkával értünk ide, az idegenbeli meccseken nyújtott jó teljesítményekkel, győzelmekkel tudtuk tartani a lépést a Slovannal. Ez volt a kulcs, hogy most nem hullajtottunk annyi pontot vendégként, mint korábban.

Új edző is érkezett a csapathoz a szezon előtt. Neki és a stábjának mekkora szerepe volt abban, hogy stabilabbá vált a teljesítményük?

Adrián Guľa nagyon jó választás volt a DAC számára. Abszolút beleillik a klub filozófiájába, hiszen jól ért a játékosok nyelvén, mentálisan és taktikailag is fel tudja készíteni a csapatot. Össze tudott hozni egy jó összhangot az öltözőn belül is, a fiatalokkal is nagyon jól tud dolgozni és egy nagyon felkészült szakembert ismertem meg benne.

Az utóbbi hetekben láthattuk, hogy taktikailag is előreléptek. Segíthet ez akár most a Slovan ellen vagy a hátralévő további mérkőzéseken is?

Mindenképpen. Elég bő a keretünk és vannak játékosok, akik 3-5-2-ben és 4-3-3-ban is tudnak játszani. Mind a két játékrendszer hatékony tud lenni, a zólyombrézóiak ellen is mindkettőben tudtunk helyzeteket kialakítani. Elég sokat gyakoroljuk őket.

Az már biztos, hogy teltház előtt játszhatnak vasárnap, kedden is volt egy nyílt edzésük. Segít a felkészülésben a szurkolók támogatása?

Szerintem óriásit fognak rajtunk lökni, hiszen rég játszottunk teltház előtt. Ők a tizenkettedik emberünk, mentálisan mindig hozzáadnak a teljesítményünkhöz, nagy motivációt jelentenek számunkra. Idegenben most is nagyon sokan elkísértek minket és hiába a kedvezőtlen eredmény, mikor odamentünk hozzájuk a meccs végén, nagyon pozitívak voltak. Jelezték, hogy mellettünk állnak. Velük és nekik is meg kell ezt csinálnunk, le kell győznünk a Slovant.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?