Hatpontos meccs vár a szlovákokra Izlandon

svk

A szlovák labdarúgó-válogatott Marek Hamšíkkal és Milan Škriniarral a fedélzeten, a három pont reményében utazott el az izlandi Eb-selejtezőre.

„Mindenki egészséges, de mivel Milan Škriniar hosszú ideig nem játszott, az utolsó edzés után konzultálunk vele, hogy érzi magát. Még nem állt össze a fejemben a kezdőcsapat, több kérdőjeles poszt vanˮ – árulta el Francesco Calzona, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya az indulás előtti sajtótájékoztatón. Az olasz szakember a kerettagok közül kiemelte Stanislav Lobotkát, a Napoli középpályását, aki úgy is maximálisan felkészülten érkezett meg a csapathoz, hogy a szezonban eddig 60 mérkőzés van a lábában.

Sérülés miatt Almási László és Bénes László nem került be Calzona keretébe, a kapitány hasonló okokból nem számíthat Ondrej Dudára, Lukáš Haraslínra és Adam Zreľákra.

A szlovák válogatott csak tegnap délután utazott el Izlandra, azaz még az utolsó edzését is Szencen abszolválta. „Szerettünk volna nyugodtan készülni, előnyben részesítettük a hazai körülményeket, ezért történt így. Izland kapitányt váltott, feltérképeztük, hogy ez milyen hatással lehet a játékukra. Ellenfelünknél nincsenek nagy nevek, de a csapategység az erősségük, fizikailag nehéz mérkőzésre számítok. Fontos lesz jó eredményt elérnünk, hiszen ők három nappal később Portugáliával játszanak. Ha a remélt eredmény születik, kedvező helyzetbe kerülhetünk velük szembenˮ – fogalmazott Calzona.

A kapitány ismét számít Marek Hamšíkra, aki visszavonulása ellenére újra meghívót kapott a válogatottba. A keretből ő és Peter Pekarík is emlékszik az egyetlen eddigi alkalomra, amikor Szlovákia Izlandon szerepelt – a 2009-es felkészülési mérkőzés 1:1-re végződött Reykjavíkban.

„Izland sokat fejlődött azóta, akkoriban még szinte csak nyáron fociztak ott. Azóta javult az infrastruktúrájuk, jártak Európa-bajnokságon és világbajnokságon is. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, de a selejtezők során egyik sem könnyű. Remélem, megismételjük a bosnyákok elleni teljesítményünketˮ – mondta a 117-szeres válogatott Pekarík, aki hangsúlyozta, a két nagy visszatérő, Škriniar és Hamšík pluszlöketet ad az egész csapat számára.

„Márciusban, a Luxemburg elleni 0:0 előtt azt mondtam, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, amiért sokan kinevettek. De az is csak azt mutatta, hogy nem létezik könnyű ellenfél. Kulcsfontosságú, hogy idegenben is pontokat gyűjtsünk, csak így lehetnek komoly céljaink. Most itt a megfelelő alkalomˮ – nyilatkozott Martin Dúbravka, a Newcastle kapusa, aki minden bizonnyal ott lesz a kezdőcsapatban  Reykjavíkban.

Az izlandi csapat a bosnyákok elleni 3:0-s vereség után hozta a kötelezőt, és 7:0-ra legyőzte Liechtensteint. Ezzel három pontja van, ami eggyel kevesebb, mint a Luxem- burgban döntetlenező és bosnyákokat legyőző szlovákoknak.

A mérkőzést a skót Donald Robertson vezeti. A találkozót az RTVS Šport élőben közvetíti. A szlovákok három nappal később Liechtensteinben lépnek pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?