Folytatódik a komáromiak elődöntős versenyfutása

kosar.4.26.

A férfikosárlabda extraliga elődöntőjének negyedik mérkőzésén a komáromiak nem használták ki meccslabdájukat, amellyel a bajnokság döntőjébe juthattak volna. Simán, 86:97 arányban alulmaradtak az iglói Lovagokkal szemben, amellyel a vendégek 2:2-re egyenlítettek, és saját pályájukon harcolhatják ki a döntőbe jutást.

A Lovagok nagyon felkészültek erre a meccsre, és a kosárra nagyon pontatlanul dobó hazaiak pontszámban az első három játékrész alatt csak követni tudták a vendégeket. Az első negyed még elfogadhatóan kiegyenlített volt (20:21), de a következő kettő iglói győzelmet sejtetett, a különbség fokozatosan nőtt. A második játékrészben még érzékelhetőbb volt a különbség a két csapat játéka között, a hazai támadások nem voltak jól előkészítve, aminek következtében 3-4 felvezetés kellett egy kétpontos kosárhoz, a hárompontos kísérletek pedig nem találtak be. A második negyed eredménye 23:31 lett, és az első félidőben a vendégek 43:52-re vezettek.

Szünet után sem változott a játék képe. Az iglóiak nyugodtabbak, szervezettebbek és a kettes dobási kísérletekben, valamint a triplákban is sokkal pontosabbak voltak, mint a hazaiak. A korábbiakhoz viszonyítva a Duna-partiak védekezése is foghíjas volt. A lepattanók összeszedésénél a hazaiak többször is elkéstek, ami szintén a vendégek malmára hajtotta a vizet. Az is szembetűnő volt, hogy az irányító Stuckey a támadások befejezésénél sokáig magánál tartotta a labdát, így nem maradt elég idő a pontos dobásra. A harmadik negyedet is a vendégek nyerték 18:25-re, amivel a pontarány a játékrész végén 61:77 volt.

A tizenhat pontos előny a vendégeknek elég biztosíték volt ahhoz, hogy megnyerjék a meccset, és csak akkor erőltessék a pontszerzést, amikor Gasicsék pontosabban kezdenek dobni. A negyedik negyedet végül a komáromiak nyerték 25:20-ra, de ez korántsem volt elég a hazai győzelemhez, aminek legjobban a Lovagok örültek, akik jó taktikájuknak és koncentrált játékuknak köszönhetően megérdemelten győztek 86:97-re. A sorozat állása 2:2, így hétfőn Iglón dől majd el, ki lesz a lévaiak ellenfele a döntőben. Ők hazai pályán éltek a lehetőséggel, nyertek és 3:1-es összesítéssel búcsúsztatták az Iskra Svit csapatát.

„1:0, 1:1, 2:1 és most 2:2. Bármilyen oldalról nézünk erre, a nézőknek biztosan nagyon izgalmas, szórakoztató a párharc. Az iglóiak teljesen máshogy játszottak, mint az előző mérkőzéseken. Ők voltak agresszívabbak, erősebbek voltak a párharcokban, mi pedig nem voltunk elég jók védekezésben. Ha hagyod őket, hogy közel száz pontot dobjanak, nincs esélyed nyerni. Megérdemelten nyertek, de mi nem tesszük le a fegyvert, felemeljük a fejünket és megharcolunk a mindent eldöntő ötödik meccsen. Biztosan nagyon érdekes mérkőzés lesz, mindenki örömmel nézi a döntő találkozókat a playoff során. Az ellenfélnek gratulálok a teljesítményökhöz” – idézte a basketliga.sk portál a hazaiak vezetőedzőjét, Zlatko Jovanovicot. Játékosa hasonlóan elszántsággal tekint a hétfői sorsdöntő meccsre. „Úgy mentünk neki a mai napnak, hogy tuduk, eldönthetjük a versenyfutást, de nem tudtuk kihasználni ezt a helyzetet. Gratulálok az ellenfélnek, egy csatát megnyertek, de a háború még nem ért véget. Az ötödik meccsen mindent ki fogunk adni magunkból” – nyilatkozta a 17 ponttal záró Demarkus Stuckey.

A túloldalon az előző találkozón akadtak gondok, de úgy tűnik, a hozzáállással már nem lesz probléma. „Gratulálok a védenceimnek a győzelemhez, mindent, ami az előző mérkőzésen hiányzott, most beletettek. Örülök, hogy újra nyílt a párharc, de a munkát még nem fejezhetjük be. Egy lépést még meg kell tennünk, hétfőn folytatjuk” – értékelt a Lovagok mestere, Teo Hojč.

„A szombati teljesítményünk után volt min gondolkodtunk. Az nem a támadásról vagy a védekezésről szólt, hanem arról, hogy összetartsunk és csapatként játszunk. Úgy gondolom, ez volt a fő különbség a mostani és az akkori teljesítményünk között” – utalt a házon belüli gondokra és azok kiküszöbölésére Viktor Juríček, aki a mezőnymunkája mellett 9 pontot tett hozzá a sikerhez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?