Élen telel a Fradi, a kiesőzónában a Honvéd és a Vasas

A.Traoré.8gol

A labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában a Fehérvár 4:1-re győzte le a Kisvárdát, így utóbbi csapat hét kapott góllal zárta a hetet. A telet két fővárosi csapat tölti a kiesőzónában.

Az NB I hétközi fordulójában a Kisvárda hazai pályán szenvedett 3:0-ás vereséget a Zalaegerszegtől. A ZTE sikeréhez egy gólpasszal járult hozzá a lakszakállasi Mocsi Attila, aki a következő hetet a felnőtt válogatottal tölti. A várdaiak a hétvégére sem álltak fel a keddi pofon után, vasárnap a Fehérvár vendégeként 4:1-re kaptak ki.

„Győzelem esetén lehet szépíteni az összképet, most viszont nincs mit, nagyon csalódottak vagyunk... Sem pozitív, sem negatív értelemben nem szoktunk játékost kiemelni, de sajnos most meg kell említenem, hogy az elmúlt két meccsen kapott hét gól többségében a kapusunk nagymértékben benne volt, pedig a Puskás Akadémia elleni meccs után arról beszéltem vele kapcsolatosan, hogy megérdemli a bizalmat, amit Hindrich Ottó sérülése miatt kapott meg. Hogy valami pozitívval zárjuk, az ősz összességében jól sikerült, top hármas csapatként mehetünk a téli szünetre, de a héten látottaktól a folytatásban több kell” – idézte a várdaiak mesterét, Török Lászlót a klub honlapja.

Huszti Szabolcs szerdán az Újpest elleni vereséget követően arról beszélt, hogy nagytakarításra lesz szükség a játékoskeretben, és ezt a tervét a nagyarányú győzelem sem változtatta meg. „Nem volt különösebben nagy iramú mérkőzés, de a lényeg a győzelem. Jól játszottunk, gólokat szereztünk, ezzel együtt az Újpest elleni mérkőzés után elmondottakat tartom, a keretben frissítésre van szükség” – nyilatkozta Huszti, aki többek között a válogatott Loic Nego teljesítményével sem elégedett. A szélső azonban nem ezért, hanem sérülés miatt hagyta ki a meccset, és Marco Rossi sem számíthat rá a válogatottnál.

A zalaegerszegiek szombaton az újonc Kecskemétet fogadták, és bár lőttek egy gólt, mégis 0:0-val ért véget a találkozó. A találatot ugyanis egy szabálytalanság előzte meg, így az ősz meglepetését bemutató vendégek a második helyen telelhetnek.

A köbölkúti Hornyák Zsolt edzette Puskás Akadémia győzelemmel zárta az évet. Ezt elsősorban Batik Bencének köszönheti, aki két remek fejesével nagyban hozzájárult a 2:1-es sikerhez. A debrecenieknek sokáig volt esélyük a pontszerzésre, hiszen Dzsudzsák egy szép góllal egyenlített, de a hazaiak a 89. percben kicsikarták a győzelmet.

„Örülök, hogy győztes meccsel zártuk a szezont. Pozitívum, hogy javult a csapat védekezése, sikerült megvalósítanunk a tervezett letámadást is. Egyszer vétettünk ebben hibát, akkor szép gólt lőtt az ellenfelünk. Örülök, hogy pontrúgás után szereztünk gólokat, ezeket sokat gyakoroljuk, így a két Batik-fejes három pontot ért. Köszönöm a csapatomnak a hozzáállását” – értékelt a lefújás utáni sajtótájékoztatón Hornyák.

A Paks 3:1-re legyőzte az Újpest gárdáját, akik sorozatban negyedik idegenbeli vereségüket szenvedték el. A lila-fehérek így csak a Honvédnak köszönhetik, hogy nem telelnek kiesőhelyen.

A kispestiek a Ferencvárost fogadták vasárnap, és az első perctől kezdve betolták kapujuk elé a buszt. A Fradi gyorsan vezetést szerzett, de Traoré gólját les miatt érvénytelenítette a VAR. Ezután a címvédő hatalmas mezőnyfölényben játszott, de gólt nem tudott szerezni. A második félidő elején Marquinhos talált be, de a les újra közbeszólt. Az 52. percben azonban Traoré már nem helyezkedhetett rosszul, hiszen Gojak szögletét fejelte a kapuba. Tokmac és társai számtalanszor eldönthették volna a meccset, de ez csak a hosszabbításban sikerült Auzquinak.

A zöld-fehérek úgy telelnek nyolcpontos előnnyel az élen, hogy két meccsel kevesebbet játszottak a Kecskemétnél.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?