Egyre közelebb a bajnoki címhez a Ferencváros

Zachariassen0418

A labdarúgó NB I 28. fordulójában a listavezető fővárosi rangadót nyert, míg üldözői csak döntetlent játszottak egymással, így az  FTC előnye 11 pontra nőtt az élen.

A húsvéti forduló pénteken egy kiesési rangadóval kezdődött, ahol a Debrecen 3:1-re győzte le agyirmótiakat. Előbbiek így a nyolcadik helyre jöttek fel a tabellán, míg utóbbi csapat egyre nehezebb helyzetbe kerül és az MTK-val holtversenyben a 11. helyen áll.

Szombaton két 4:0-s sikerrel folytatódott a bajnokság, az Újpest a Zalaegerszeget, a Paks az MTK-t ütötte ki.

A lila-fehérek megszakították a ZTE hét bajnoki óta tartó veretlenségi sorozatát. Zivzivadze elképesztő formába lendült a IV. kerületben, hiszen téli érkezése óta 8 bajnokin 9 gólt lőtt és 2 gólpasszt is kiosztott. A georgiai támadó most két találatot jegyzett.  A Paksnak sikerével szintén sikerült egy sorozatot megszakítania, de ők a saját négymeccses nyeretlenségi szériájukat törték meg. A góllövőlistát vezető paksi csatár Ádám Martin már 26 góllal vezeti a góllövőlistát, a második helyen álló kispesti Nenad Lukics és a ferencvárosi Ryan Mmaee 13-13 találatnál jár.

A forduló rangadóját vasárnap Budapesten rendezték, ahol a Honvéd fogadta az FTC-t. A zöld-fehérek ugyan gyorsan vezetést szereztek, de ezt követően magukra találtak a kispestiek és többszös is átvették a játék irányítását. Ennek is volt köszönhető, hogy még a szünet előtt egyenlítettek. Zsótér Donát szabadrúgásgóljánál sem a sorfalnak, sem Dibusz Dénesnek nem volt esélye a hárításra. A szünet után mindkét edző igyekezett változtatni, a zöld-fehérek formációt is váltottak, ami a 91. percben hozta meg az eredményt. Ekkor Zakariassen szerezte meg a győztes gólt egy szöglet után, amelyet tévesen ítéltek meg a Fradinak a játékvezetők.

„Jó meccset játszottunk egy jó csapat ellen. Jobbak voltunk, de ők az első lövésükből betaláltak. Ez után sokáig mi kontrolláltuk a játékot és helyzeteket alakítottunk ki. Egy pontot biztosan megérdemeltünk volna. Sajnálom, hogy így alakult, de gratulálok a Ferencvárosnak, az egyéni kvalitások döntötték el a három pont sorsát” – értékelt a lefújást követően Nebojsa Vignjevic, a Honvéd vezetőedzője.

Hasonlóan láthatta a meccset Sztanyiszlav Csercseszov is, aki diplomatikusan ezt úgy fogalmazta meg, hogy ugyan nem játszottak végig jól, de a taktikai változások után végül ők tudták belőni a győztes gólt.

Ez a siker és a két üldöző, vagyis a Puskás Akadémia és a Kisvárda vasárnapi gól nélküli döntetlenje azt jelenti, hogy öt fordulóval a szezon vége előtt a Ferencváros előnye 11 pontra nőtt a felcsútiak és 13-ra a kisvárdaiak előtt. Botka Endréék egyre közelebb érezhetik magukat a 33. bajnoki címükhöz.

Vasárnap az egyre inkább magára találó Fehérvár Mezőkövesden győzött, így már négy mérkőzés óta veretlen. Nikolics Nemanjáék jelen állás a szerint az Újpesttel, a Zalaegerszeggel és a Pakssal vívnak majd meg a negyedik helyért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?