Eb-selejtezők – Holland, svájci és román kijutás, francia kiütés

Eb-selejtezők – Holland, svájci és román kijutás, francia kiütés

Az íreket odahaza legyőző holland válogatott mellett a Felcsúton az izraelieket 2–1-re felülmúló román, valamint a svájci csapat is kijutott a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságra a selejtezősorozat szombati játéknapján.

A svájciaknak az is elég volt a kvalifikációhoz, hogy otthon 1–1-es döntetlenre végeztek Koszovóval. Az utolsó forduló előtt ugyanakkor így a románok vezetik a csoportot, a két csapat kedden egymás ellen zárja a sorozatot Bukarestben.

A kijutását már korábban biztosító francia válogatott saját, valamint az Eb-selejtezők történetének legnagyobb különbségű sikerét aratta azzal, hogy 14–0-ra (!) kiütötte a gibraltári csapatot. Kylian Mbappé háromszor volt eredményes.

A csoportból Hollandia is biztosította helyét a németországi kontinenstornára, mivel 1–0-ra legyőzte az íreket. Így hárompontos az előnye a harmadik görögök előtt, akikkel szemben az egymás elleni mérlege jobb, azaz pontazonosság esetén is Ronald Koeman csapata örülhet. A görögök készülhetnek a pótselejtezőre.

Eredmények:

Eb-selejtezők, 9. forduló:

    B csoport:
Franciaország–Gibraltár 14–0 (7–0)
Hollandia–Írország 1–0 (1–0)
    A csoport állása: 1. (már kijutott) Franciaország 21 pont/7 mérkőzés, 2. (már kijutott) Hollandia 15/7, 3. Görögország 12/7, 4. Írország 6/8, 5. Gibraltár 0/7

    I csoport:
Svájc–Koszovó 1–1 (0–0)
Izrael–Románia 1–2 (1–1)
    korábban:
Fehéroroszország–Andorra 1–0 (0–0)
    A csoport állása: 1. (már kijutott) Románia 19 pont, 2. (már kijutott) Svájc 17, 3. Izrael 12, 4. Koszovó 11, 5. Fehéroroszország 9, 6. Andorra 2    

    Korábban:
    D csoport:
Örményország–Wales 1–1 (1–1)
Lettország–Horvátország 0–2 (0–2)
    A csoport állása: 1. (már kijutott) Törökország 16 pont/7 mérkőzés, 2. Horvátország 13/7, 3. Wales 11/7, 4. Örményország 8/7, 5. Lettország 3/8

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?