Eb-selejtezők: Bénes László is ott lesz Portugália ellen

calzona

Francesco Calzona, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 29 fős keretét a Portugália és Liechtenstein elleni Eb-selejtezőkre.

Az olasz szakember ezúttal két újoncot hívott be a keretbe: az egyik Jakub Kadák, a Luzern középpályása, aki idén a svájci bajnokságban és az EKL-selejtezők során is szerzett két-két gólt, a másik pedig Matúš Kmeť, a remek szezonrajtot produkáló trencséniek védője. „Kadákot azóta figyelem, hogy átvettem a kapitányi posztot. Beleillik a taktikai elképzeléseinkbe, rászolgált a nevezésre. Kmeť jobbhátvédként szerepel mostanában, ez pedig egy problémás poszt számunkra, amit képes lehet megoldani – mondta Calzona, aki hangsúlyozta: a válogatott ajtaja minden játékos előtt nyitva van. – A nevezés az én felelősségem, a további dolgok a játékosokon múlnak.ˮ

A megszokott nevek közül elsősorban Ľubomír Šatka hiánya szembeötlő, de a védő a Samsunsporba igazolása óta mindössze 23 percet játszott, így nem olyan meglepő, hogy nem került be a keretbe. Helyette a már említett Kmeť bizonyíthat, de az Egyesült Arab Emírségekben légióskodó Vernon de Marco is megőrizte kerettagságát.

A keretből nem hiányzik a kirobbanó formában lévő Bénes László, míg Almási Lászlót és két DAC-ost, Káčert és Hercet a tartalékok közé nevezte a kapitány. A szerdai sajtótájékoztatón Calzona azt is elárulta, hogy a visszavonult Marek Hamšík csatlakozik a válogatott stábjához, ahol csapatmenedzserként dolgozik majd, de hogy konkrétan mi lesz a feladata, arról a tréner későbbre ígért tájékoztatást.

A szlovákok szeptember 8-án, pénteken Portugáliát fogadják Pozsonyban, három nappal később pedig Liechtensteint látják vendégül a szlovák fővárosban. „Portugáliát nem igazán kell bemutatni senkinek, tudjuk, milyen játékerőt képvisel. A világ egyik legerősebb válogatottjáról van szó, Cristiano Ronaldo pedig egy szimbólum. Ennek ellenére azon leszünk, hogy pozitív eredményt érjünk el ellenük. Minél több pontot szeretnénk elérni a két mérkőzésen. Ha ki akarunk jutni az Eb-re, a portugálok ellen is úgy kell kimennünk a pályára, hogy pontokat akarunk szerezniˮ – fogalmazott Calzona.

Érdekes

A szlovákok kerete

Kapusok: Ravas (Lódz), Rodák (Fulham), Dúbravka (Newcastle)

Védők: Gyömbér (Salernitana), Valjent (Mallorca), Hancko (Feyenoord), Kmeť (Trenčín), Škriniar (PSG), Pekarík (Hertha), Tomič (Slavia Praha), De Marco (Hatta), Vavro (Köbenhavn)

Középpályások: Kadák (Luzern), Bero (Bochum), Kucka (Slovan), Hrošovský (Genk), Lobotka (Napoli), Duda (Verona), Bénes (Hamburg)

Támadók: Zreľák (Warta), Polievka (B. Bystrica), Suslov (Groningen), Tupta (Liberec), Mak (Sydney), Haraslín (Sparta Praha), Ďuriš (Žilina), Schranz (Slavia Praha), Jirka (Plzeň), Boženík (Boavista)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?