Csercseszov: Papíron a Trabzonspor az erősebb, a pályán majd meglátjuk

Fradi.edzés0907

A Ferencváros a Marek Hamšíkot is soraiban tudó török bajnok Trabzonspor ellen kezdi meg szereplését az Európa-liga idei csoportkörében.

A magyar bajnok Európa-liga-keretében történt változás a selejtezőkhöz képest. A sérüléssel bajlódó belső védő, Thelander és az argentin szélső Auzqui biztosan nem lép pályára a csoportmeccseken. Ott lehet azonban az új igazolás, a bosnyák válogatott Gojak. A zöld-fehérek kedden két játékosukat is kölcsönadták a szezon hátrelévő részére, Stjepan Loncar a belga Kortrijkban, Zseljko Gavrics a DAC-ban folytatja. Előbbi két BL-selejtezőn még szerepet kapott, de utóbbi a szezon elején csak az NB III-as tartalékcsapatban játszott, így nem meglepő a távozásuk.

„Alaposan kielemeztük az ellenfelet, több mérkőzésüket is megnéztük. Úgy láttam, hogy a Trabzonspor hajlamos a támadásra fektetni a hangsúlyt, ami számunkra egy jó lehetőséget jelent az ellentámadások sikeres végigviteléhez” – beszélt a szerdai sajtótájékoztatón az ellenélről Kristoffer Zachariassen, az FTC támadója.

Sztanyiszlav Csercseszov már máshogy fogalmazott az ellenfél kapcsán. „Nagyon jó az egyensúly a védekezésük és a támadójátékuk között. Egy kompakt csapatot láthattunk az elemzések alatt, nem hiába nyerték meg a török bajnokságot. Voltak ugyan távozóik a támadósorból, de úgy gondolom, hogy nagy nyomást kell gyakorolnunk az ellenfelünkre, hogy sikeresek lehessünk – kezdte az orosz szakember, akinek csapata az Újpest elleni 6:0-al hangolt a törökök elleni találkozóra. – Minden nap ugyan úgy, szívvel-lélekkel kell dolgoznunk az ilyen eredményektől függetlenül. A holnapi nap ilyen szempontból is egy tökéletes teszt lesz, meglátjuk, hogy a jó előjelek után mit tudunk produkálni az Európa-ligában. Papíron a Trabzonspor az esélyesebb, de a pályán majd kiderül, hogy kijön-e a különbség” – tette hozzá Csercseszov, akit a számok részben alátámasztanak.

A Trabzonspor, amely Törökország legnagyobb vidéki csapata, hét bajnoki címmel rendelkezik, de 1984 óta most először diadalmaskodott. A csapatnak 2011-ben is jó esélye volt az élen zárni, akkor azonban a vele azonos pontszámmal végző Fenerbahce jobb gólkülönbsége miatt elhódította a trófeát. A kilencszeres Török Kupa-győztes együttes a játékoskeret értékének szempontjából a harmadik a Fenerbahce és a Galatasaray mögött 129 millió euróval, amely így is kiemelkedőnek számít a török bajnokságban. A Ferencváros keretének összértéke mindössze 38,5 millió euró. A fogadóirodáknál azonban mást láthatunk. A bukmékerek hazai sikerre 2,3-szoros pénz körül fizetnek, míg a vendégek győzelmét 3,2 körüli szorzóval adják. A döntetlen is jól fizet, arra 3,4 körül mozog az odds.

A Trabzonspor a BL utolsó selejtezőkörében kapcsolódott be a küzdelembe, és nem bírt a dán bajnok FC Köbenhavnnal, amely Koppenhágában 2:1-re nyert, Trabzonban pedig gól nélküli döntetlent ért el, így került a török csapat az El-be.

A csütörtökön 21 órakor kezdődő, az M4 Sport által közvetített mérkőzés játékvezetője az olasz Fabio Maresca lesz, aki már több, mint száz olasz élvonalbeli mérkősen bíráskodott. A Groupama Arénában még 2019-ben járt, amikor a zöld-fehérek a Suduva ellen bejutottak az El-csoportkörébe. Maresca akkor a negyedik játékvezető szerepét töltötte be.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?