Büntető és piros lap is volt a DAC rózsahegyi bajnokiján

dac

A DAC labdarúgócsapata 1:1-es döntetlent játszott Rózsahegyen, a Niké Liga felsőházi rájátszásában. 

Itt csak birkózni lehet, focizni nem – gondolhatták azok, akik meglátták a rózsahegyi gyepszőnyeget, és az első 30 perc pontosan úgy nézett ki, mint a pálya: ramatyul.

Az élvezhetetlen kategóriába tartozó mérkőzés az első fél óra végén hozott először izgalmakat, amikor egy visszagurított labda megtalálta Hercet, de a DAC középpályása a büntetőpontról nem találta el a kaput. Addig a pillanatig jobbára a hazaiak adogattak a középpályán, de onnantól a sárga-kékek voltak aktívabbak, Redzic egyéni akciója végén Koné is közel járt a gólhoz.

A 38. percben pedig már be is talált a télen igazolt támadó: kezezés történt a DAC tizenhatosában, a videóbírozás után pedig Dzivjak tizenegyest ítélt a vendégek javára – 0:1.

A második félidőt a rózsahegyiek támadóbb szellemben kezdték, de az első említésre méltó helyzet a DAC-é volt, Mendez kapáslövését bravúrral védte Ťapaj. Aztán mégis összejött a liptóiaknak az egyenlítés, a csereként beállt szlovák utánpótlás-válogatott Tučný szabadrúgásból védhetetlen gólt akasztott Popovics hálójába – 1:1.

Boďa csúsztatása után a szerb hálóőr már bravúrt bemutatva mentette meg csapatát, de a túloldalon is érkezhetett volna a második gól, a csereként beállt Gouré ajtó-ablak ziccerben hibázott.

A második félidő összességében jelentős javulást hozott az elsőhöz képest: gyorsabb tempót, több helyzetet és szenvedélyt láthattak a pályán a nézők. A hajrában egy Tučný–Brunetti párharc után Dzivjak sárga lappal jutalmazta a könyökét használó hazai játékost, de videóbírózás után az ítéletet piros lapra változtatta, Tučný így mehetett zuhanyozni.

Emberelőnyben sem a DAC volt az a csapat, amely megnyomta az utolsó perceket, de komolyabb helyzetet már egyik oldalon sem láttak a nézők.

A DAC továbbra is a negyedik helyen áll a Niké Ligában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?