Botka szerint hiányzott a korábbi szerencse Leverkusenben

Leverkusen.Fradi.2023

Az FTC 2:0-s vereséget szenvedett a Leverkusen otthonában a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, a lelátón viszont hiába voltak létszámfölényben a hazaiak a vendégek kerekedtek felül.

A fradisták a mérkőzés előtt nemcsak a bundesligás ellenfél miatt aggódhattak, hanem azért is, mert a közel ezer szurkolót szállító különvonatot a német rendőrök félreállították. Az indok az volt, hogy a budapesti induláskor a vonaton több görögtüzet is meggyújtottak, ez pedig veszélyt jelent. Miután minden utast egyesével átvizsgáltak, jelentős késéssel folytatták útjukat a drukkerek, de végül időben odaértek a BayArénába, ahol a kétezer magyar szimpatizáns mellett körülbelül 23 ezer német foglalt helyet. Ennek ellenére a tévéközvetítésben is túlnyomórészt az FTC szurkolóinak hangja volt hallható.

A hazaiaknál a két eltiltott középpályás, Andrich és Palacius helyére Amiri és Demirbay került. Utóbbi már a 10. percben megszerezte a vezetést csapatának, egy tizenhatoson kívüli szép lövéssel. Ez után még körülbelül tíz percig tartott a vendégek megilletődött játéka, utána azonban felvette a ritmust a magyar bajnok és kiegyenlítettebbé vált a meccs. Zachariassen révén akár egyenlíthetett is volna a Ferencváros, ám Vécsei gyönyörű bokapassza után csak a kapufát találta el a norvég.

A második félidő hasonló mederben folytatódott, Xabi Alonso többször mérgesen irányította játékosait, akiken ugyan érezhető volt a minőségbeli különbség, az első húsz percben nyújtott teljesítményüket nem tudták megismételni. A vendégek ugyan bátrabbak voltak, és ha Zachariassen feljebb húzódott a megszokott helyére, veszélyes támadásokat is vezettek, de komoly ziccert nem tudtak kialakítani. A Leverkusen a semmiből szerezte meg a második gólját. A nyáron a Sparta Prahától igazolt Hložek harmincméteres szabadrúgása a kapufán csattant, a kipattanóra Tapsoba ért oda elsőnek, és a hálóba fejelt. A ráadásban Zachariassen újra helyzetbe került, de a védők között nem tudta jól helyezni lövését, amit Hradecký magabiztosan védett. A németek így bő 20 perc meggyőző játékkal és némi szerencsével nyertek 2:0-ra, míg a vendégeknek most rosszul pattantak azok a labdák, amelyek az ősz folyamán őket segítették. Ezt erősítették meg Botka Endre szavai is.

„Az a szerencse, ami eddig megvolt, most hiányzott. Ha a mi kapufánknál bemegy a labda, teljesen más mérkőzés lett volna. A második gólért pedig nagyon-nagyon kár” – nyilatkozta a védő, aki sárga lapja miatt a visszavágón nem játszhat majd.

„A meccs nagy részében felvettük az ellenfelünkkel a versenyt, de sajnos az elején hátrányba kerültünk. Előttünk is adódtak komoly lehetőségek, de nem tudtuk megszerezni az egyenlítő gólt. Végül egy elég megnyugtató előnyt szereztek. Nincs lefutva a párharc, nem úgy fogunk kimenni jövő héten a pályára, hogy nincs esélyünk. Ha tudunk ennél egy kicsit többet nyújtani, akkor a szurkolóink támogatásával okozhatunk kellemetlen perceket a németeknek” – értékelt a klub kamerái előtt Dibusz Dénes.

„Az első pár percben magunkhoz kellett térnünk. El kell ismernem, hogy a labda többet volt az ellenfélnél, a 2:0 az 2:0, tudtuk, hogy egy erős csapattal találkozunk. A csapatom játékával elégedett vagyok, voltak helyzeteink, a Puskás Arénában mindent meg fogunk tenni a sikerért – mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Sztanyiszlav Csercseszov. Az FTC vezetőedzőjét, akik a meccs előtt külön éltettek a drukkerek, német újságírók kérdezték arról, hogy ha idegenben kétezer szurkoló ilyen jó hangulatot teremtett, akkor mi várható egy hét múlva. – Tudtuk, hogy a szurkolótáborunk itt is támogatni fog minket, otthon pedig ez még nagyobb erőt jelent majd” – válaszolta a Fradi edzője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?