BL-selejtezők: jön a Slovan eddigi legnagyobb próbája

slovan

Szerdán 20.30-kor a Maccabi Haifát fogadja a Slovan labdarúgócsapata a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezők harmadik fordulójának első mérkőzésén.

A Slovan az első két fordulóban papíron gyengébb ellenfeleket búcsúztatott. A pozsonyiak a luxemburgi bajnok Swift Hesperange ellen odahaza csak döntetleneztek, majd idegenbeli 2:0-s győzelemükkel kiharcolták a továbbjutást. A második körben a bosnyák címvédő Zrinjski Mostar ellen idegenben előnyt szereztek (0:1), a hazai visszavágón pedig 2:2-es döntetlennel biztosították be szereplésüket a harmadik körben.

A továbbjutással egyúttal az is biztossá vált, hogy a Slovan minimum az Európa-konferencialiga csoportkörében szerepelhet az ősszel, és ha túljut a Maccabi Haifán, akkor már az Európa-liga-főtábla is biztossá válik Weissék számára.

„Megígérhetem, hogy bátran fogunk játszani. Megpróbálunk győzni. A keretben mindenki egészséges, egyedül az eltiltott Vlado Weiss fog hiányozni. Erős az ellenfelünk, szinte biztos, hogy a mérkőzés nagy részét labda nélkül fogjuk játszani, mert a Maccabinak megvan a minősége ahhoz, hogy domináljon. Mi tipológiailag másfajta játékosokból állunk” – fogalmazott Vladimír Weiss vezetőedző, aki elmondta, a szlovák válogatott Dávid Strelec (Spezia) pozsonyi visszatéréséhez már csak egy aláírás hiányzik. A tréner megerősítette, hogy csapata a Groningen szlovák szélsője, Tomáš Suslov iránt is érdeklődik.

Az izraeli bajnok Maccabi Haifa egyértelműen az eddigi legnagyobb próbatételt jelenti majd a Slovan számára. A Maccabi az elmúlt három szezonban sorrendben EL-, EKL-, majd BL-csoportkörös volt. A tavalyi szezonban a Paris Saint-Germain, a Juventus és a Benfica volt az ellenfele a Bajnokok Ligája H csoportjában, ahol öt vereség és egy győzelem volt a mérlege, miután a torinói zebrák ellen szenzációs, 2:0-s győzelmet aratott odahaza. A Maccabi az idei kiírásban a máltai Hamrun Spartans és a moldovai Sheriff Tiraspol kiejtésével jutott a selejtezők harmadik fordulójába.

A találkozón telt hát várható, kedden már csak az utolsó ezer jegy várt gazdára.

A mérkőzést az RTVS Šport élőben közvetíti, a játékvezető a lett Treimanis lesz. Továbbjutás esetén a Slovanra a Young Boys vár a BL-főtábláért, kiesés estén pedig a Raków–Arisz Limasszol párharc vesztesével mérkőzik meg az EL-csoportkörért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?