Bizakodva indult útnak a Slovan

Csavrics.Basel.2022

Az Európa-konferencialiga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a svájci élvonalban ötödik helyen álló Basel otthonában lép pályára a Slovan. A pozsonyiaknak egy komoly hiányzója akad a csütörtökön 21 órakor kezdődő meccs előtt.

A két csapat a sorozat csoportkörében már találkozott egymással.A Slovan egy hazai döntetlen és egy idegenbeli vereség után utazott Svájcba, ahol már az első félidőben kialakította a végeredményt és 2:0-ra győzött. Egy héttel később Pozsonyban fordulatosabb meccs következett, a Basel vezetése után 3:1-re fordított Vladimír Weiss csapata, majd végül 3:3-mal ért véget a mérkőzés. Az égszínkékek ezek után megnyerték csoportjukat és automatikusan jutottak a nyolcaddöntőbe, míg a Basel a Ferencváros Európa-liga-csoportjának harmadik helyezettjével, a Trabzonsporral mérkőzött és az idegenbeli 1:0-ás vereség után otthon 2:0-ra nyert és bejutott a legjobb tizenhat közé.

A Slovan góljait az októberi találkozókon Pauschek, Csavrics, Kucka és ifj. Vladimír Weiss szerezte, utóbbi három jelenleg is bevethető. A sérült jobbhátvéd mellett eltiltás miatt nem számíthat a szlovák bajnok szakmai stábja Dzsaba Kankavára sem. „Remekül játszott a Spartak ellen, de nélküle kell felállnunk Bázelben. Ezt el sem tudom képzelni, pedig muszáj lesz… Helyettesítenünk kell őt, ő a csapat lelke” – beszélt a georgiai középpályásról Vladimír Weiss vezetőedző a nagyszombatiak elleni győztes bajnoki után.

„Ilyen a sorsolás, el kell fogadnunk. Ahogy mi ismerjük őket, ők is ismernek minket. Az ellenfél biztosan tanult a csoportbéli két mérkőzésből. Mi szintén tudjuk, kivel van dolgunk, egy jó csapatról van szó. Remélem, hogy az első meccsen olyan eredményt érünk el, amely jó esélyt ad nekünk a visszavágóra, amit remélem telt ház előtt játszhatunk. Meg fogunk küzdeni a továbbjutásért. Felkészülten megyünk oda, hogy harcoljunk, mint akkor, amikor muszáj volt pontokat szereznünk, hogy esélyünk legyen a továbbjutásra. Ez végül az idegenbeli győzelemmel és az itthoni döntetlennel sikerült is, elsőként végeztünk. Azonban minden mérkőzés más, mindnek megvan a maga története. Egy jó ellenféllel találkozunk és ők is biztosan tisztelni fognak minket, úgy gondolom, hogy egy érdekes párharc lesz” – mondta még a sorsolás után Weiss.

A Slovan már szerda kora délután útnak indult. „Biztosan vissza akarnak majd vágni az őszi eredményekért. Ismerjük egymást, bár ők túl vannak egy edzőváltáson és az utóbbi időben játékrendszert is váltottak. Mi jó hangulatban vagyunk, hiszen sikerült megnyernünk egy rangadót a hétvégén” – nyilatkozta az indulás előtt a pozsonyiak másodedzője, Boris Kitka.

A svájciak kispadjáról február elején távozott Alexander Frei, helyét Heiko Vogel vette át, akivel a bajnokságban 2 győzelem és 2 döntetlen a mérlegük, hosszabbítás után továbbjutottak a Svájci Kupa negyeddöntőjében, a nemzetközi porondon pedig a már említett Trabzonspor elleni párharcot vívták meg sikerrel.

A mérkőzést az RTVS Šport élőben közvetíti, a játékvezető a szlovén Rade Obrenovič lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?