Az alapszakasz bajnokává válhat a DAC Rózsahegyen

dac

Szombaton a 22. fordulóval véget ér a labdarúgó Fortuna Liga alapszakasza. A DAC a felsőházi rájátszásért küzdő rózsahegyiek otthonában biztosíthatja be első helyét a tabellán.

Az előző bajnoki fordulóban a dunaszerdahelyiek a szakolcaiak elleni kiizzadt győzelemnek (és a rivális Slovan aranyosmaróti botlásának) köszönhetően a tabella élére álltak. Egy szombati, rózsahegyi sikerrel a DAC az első helyen zárná az alapszakaszt, amire korábban még soha nem volt példa. „Ez egy kellemes helyzet, mivel a saját kezünkben van a sorsunk, nem kell folyamatosan azt figyelnünk, milyen eredményt értek el a legközelebbi riválisaink. Folytatni kell az eddigi munkát, meccsről meccsre haladni és igyekezni mindet megnyerni” – fogalmazott a klubhonlapnak Mateus Brunetti, a sárga-kékek középhátvédje, aki lassan a védelem oszlopává növi ki magát Dunaszerdahelyen, és akinek gólja három pontot ért a legutóbbi fordulóban.

Óvatosabb játék?

A két csapat első szezonbeli meccsén a sárga-kékek Nebyla góljával 1:0-ra legyőzték a rózsahegyieket a MOL Arénában, de félórás ember- előnyük ellenére is végig félteniük kellett a vezetést. „Ezekre a találkozókra általában az a jellemző, hogy az első félidőben óvatosabban futballoztak a csapatok. Majd történik valami, ami miatt az egyik gárdának jobban ki kell nyílnia, ezért is lesz nagyon fontos, melyik csapat lesz képes megszerezni a vezetést. Tovább akarjuk nyújtani a veretlenségi sorozatunkat, bár azt is tudjuk, hogy Rózsahegyen mindig egy picivel többet kell tennünk a siker elérése érdekében” – olvasható Yhoan Andzouana fejtegetése a DAC honlapján. A szélsőből balhátvéddé átnevelt kongói játékos a szakolcaiak ellen gyengébb napot fogott ki, de a szezon során kisajátította magának a posztot: az ősszel Ciganiks és Muhamedbegovic, tavasszal pedig a felépült Davis és a friss igazolás Mendez is hiába vágyik több lehetőségre abban a pozícióban. Adrián Guľa vezetőedző Rózsahegyen a teljes keretre számíthat, a gólfelelős Nikola Krstovic felépült sérüléséből és bevethető állapotban van.

dac

Az ellenfélnél is nagy a tét

A rózsahegyiek a múlt fordulóban kikaptak Zsolnán, így elszalasztották a lehetőséget, hogy bebiztosítsák helyüket a felsőházi rájátszásban. A liptói csapat azonban továbbra is ötödik a tabellán, lépéselőnyben van a zsolnaiakkal és a besztercebányaiakkal szemben, de csak akkor veheti biztosra az első hatba jutást, ha szombaton legyőzi a DAC-ot. „Nem az a pluszmotivációnk, hogy a listavezető ellen játszunk, hanem az, hogy benne akarunk lenni az első hatban – árulta el lapunknak Domonkos Kristóf, aki súlyos sérüléséből felépülve a tavaszi bajnokikon hétről hétre több lehetőséget kap edzőjétől, a múlt héten már a kezdőcsapatba is visszatért. – Már teljesen egészséges vagyok és egyre jobban érzem magam a pályán. Bízom benne, hogy a DAC ellen is kezdő leszek.ˮ

A két csapat örökmérlege a liptóiaknak kedvez, tizenkét döntetlen mellett ők tízszer győztek, míg a DAC nyolcszor. A felek jellemzően kemény csatákat játszanak egymással, átlagban minden harmadik mérkőzésen születik piros lap, a bírók pedig 4,4 sárga lapot osztanak ki meccsenként. Amikor a dunaszerdahelyiek legutóbb Rózsahegyen jártak, 4:1-es vereséget szenvedtek, de Domonkosék tavaly májusban a MOL Arénában is megtréfálták a csallóközieket, akkor 3:2-re győztek. A DAC mellett szól ugyanakkor, hogy a csapat 2023-ban még nem kapott ki, a felkészülést is beleszámítva nyolc meccsen négy győzelem és négy döntetlen a mérlege.

A mérkőzést a Voyo élőben közvetíti, a játékvezető Kráľovič lesz. A szombati forduló összes mérkőzése egy időben, 16.30-kor kezdődik, a Slovan rangadót játszik Pozsonyban a Spartakkal.

A rájátszás programjára vonatkozó szétírás már elkészült, ennek értelmében ha a DAC megőrzi első helyét, akkor a hatodik helyezett otthonában kezd a felsőházban, ha pedig a második helyre szorul, akkor az ötödiket fogadja jövő hétvégén a MOL Arénában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?