A három pont is kevés lehet, de győzni megy a DAC Zsolnára

dac

Utolsó idegenbeli mérkőzését játssza a szezonban a DAC labdarúgócsapata, amely szombaton 16.30-kor Zsolnán lép pályára a Fortuna Liga felsőházi rájátszásának 9. fordulójában.

A múlt heti, Slovan elleni 2:3-as vereséggel már csak minimális esélye maradt a DAC-nak a bajnoki cím megszerzésére, hiszen a hátránya öt pontra nőtt a nagy riválissal szemben. Ez azt jelenti, hogy ha a dunaszerdahelyiekkel egy időben játszó égszínkékek győznek vagy döntetleneznek Besztercebányán, akkor bajnoki címet ünnepelhetnek (pontegyenlőség esetén az egymás elleni meccsek eredménye dönt). „Még mindig fáj a vereség, de bízom benne, hogy ez is segíteni a fog a fejlődésünkben és a következő szezonban még erősebbek leszünkˮ – bizakodott a klubhonlapnak adott interjújában Miroslav Káčer, a DAC középpályása.

A vasárnapi rangadón főszerepbe került Filip Glova játékvezetőt időközben hat mérkőzésre eltiltotta a Szlovák Labdarúgó-szövetség Játékvezetői Bizottsága. Marián Ružbarský, a bírói testület elnöke szerint Glova mindkét csapat kárára tévedett egy nagyot, ezért a maximális kiszabható büntetést kapta. Más kérdés, hogy igazán nagy felindulást csak Glova a DAC javára meg nem adott büntetője keltett.

Utolsó esély

Az utolsó szalmaszálba ma Zsolnán kapaszkodhatnak bele a sárga-kékek. A sosonok jelenleg a tabella hatodik helyén állnak, és már nem igazán reménykedhetnek abban, hogy feljebb lépnek. Formájuk kifejezetten rossz, az utolsó három bajnokin (csakúgy, mint a DAC) mindössze egy pontot szereztek. Jaroslav Hynek védencei számára az EKL-selejtezőért kiírt rájátszás így is biztosított, amelyen a 4–7. helyezettek vehetnek részt a rájátszás vége után. Az már korábban eldőlt, hogy a dunaszerdahelyiek nem végezhetnek a 2. helynél lejjebb, tehát a sárga-kékek nemzetközi kupaszereplése garantált.

Új elemek jönnek?

„A cél egyértelmű: akárcsak a többi mérkőzésen, most is győzni akarunk – szögezte le Miroslav Káčer, aki Adrián Guľa vezetőedzőhöz és Samuel Petráš kapushoz hasonlóan zsolnai múlttal rendelkezik. – Talán valamilyen új elemeket is kipróbálunk, hogy kicsit könnyebb dolgunk legyen a soron következő meccseken. Remélhetőleg a fennmaradó találkozók erről is szólnak majd. Az öltözőben beszélgettünk az edzőkkel arról, hogy rugalmasabbaknak kell lennünk a következő szezonban, ezzel pedig a játékerőnk is megnő. Tudjuk, hogy a zsolnai egy sokat futó csapat, bevett játékrendszerrel.ˮ

A kísérletezgetés mellett a DAC-ban minden bizonnyal szem előtt tartják azt is, hogy bár a bajnoki cím minden bizonnyal elúszott, több téren is van miért hajtani. Egyrészt a csapat egy zsolnai győzelemmel átlépi a 65 pontos határt, ami rekord lenne a klub történelmében. Másrészt a 16 gólos Nikola Krstovic egy találattal vezeti a góllövőlistát a besztercebányai Róbert Polievka előtt, így az is prioritás lehet, hogy legalább a gólkirályi serleg Dunaszerdahelyre kerüljön.

Egy hónap után győzni

Az aktuális szezonban már háromszor összecsaptak a felek. Az alapszakaszban 1:1-es döntetlen született Zsolnán, majd a MOL Arénában 5:2-es győzelmet aratott a DAC. A rájátszásban a sárga-kékek szintén otthon tartották a három pontot egy 1:0-s győzelemmel.

A bajnoki hajrá nem úgy alakul, ahogy azt Kalmár Zsolték képzelték. A Slovan elleni vesztes rangadó előtt kikaptak Zólyombrézón és döntetle- neztek Nagyszombatban, így Zsolnán egy hónap várakozás után szeretnék újra győztesen elhagyni a pályát. A találkozót Gavrics, Riszvanisz és Andzouana kihagyja sérülés miatt, Blackman és Ramadan játéka kérdéses. Dimun és Mendez visszatérhet sárga lapos eltiltása után, Kalmár és Pinto viszont emiatt nem lesz bevethető.

A találkozót a Voyo élőben közvetíti, a játékvezető Ivan Kružliak lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?