A DAC ellen búcsúzik a profi labdarúgástól Martin Škrtel

SkrtelDAC

A Fortuna Liga felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában a nagyszombati Spartak otthonába látogat a DAC. A szombaton 17 órakor kezdődő kerületi rangadó lesz Martin Škrtel utolsó mérkőzése profi labdarúgóként.

A meccsnek a bajnoki helyezéseket tekintve semmilyen tétje nincs. A hazaiak biztosan bronzérmesként zárnak, a dunaszerdahelyiek pedig a negyedik helyen fejezik be a szezont. Utóbbiaknak azonban nem ez lesz az utolsó megmérettetésük a 2021/2022-es idényben, hiszen az Európa-konferencialiga-selejtezőért folytatott rájátszásban már kedden ismét pályára lépnek a liptószentmiklósiak vagy a nagymihályiak elleni elődöntőben. Ha sikerül győzniük Balogh Norbertéknek, akkor a fináléban is hazai pályán játszanak majd a Žilina–Trenčín párharc győztesével.

Edző nélkül

A dunaszerdahelyiek az előző fordulóban a MOL Arénában szenvedtek 2:3-as vereséget a második helyen záró rózsahegyiektől. A találkozón megkapta szezonbeli harmadik sárga lapját a csallóköziek vezetőedzője, Joao Janeiro, aki így kihagyni kényszerül a Spartak elleni meccset. Helyét asszisztense és kapusedzője, Martin Raška veszi át.

A két csapat a rájátszásban, márciusban 1:1-es döntetlent játszott egymással Dunaszerdahelyen, az alapszakasz során pedig februárban Nagyszombatban szintén 1:1-es eredmény született. 2021 szeptemberében a sárga-kékek otthonában a vendégek 0:3-as győzelmet arattak, ekkor még azonban Németh Antal ült a hazai kispadon. A DAC legutóbb április végén játszott a City Arénában, ahol egy hangulattalan, 202 néző előtt lejátszott meccsen gól nélküli döntetlent ért el a Sereď vendégeként.

Škrtel búcsúja

Az egészen biztos, hogy most ennél jóval többen lesznek majd a nagyszombati stadionban, hiszen ez lesz a 104-szeres szlovák válogatott Martin Škrtel utolsó mérkőzése. A Spartakhoz 2021 nyarán csatlakozó védő 37 évesen sorozatos hátproblémái miatt kényszerül befejezni pályafutását. „Ha most ezt állva kéne végigcsinálnom, lehet, már nem is menne” – mondta kedden a visszavonulása bejelentése kapcsán tartott sajtótájékoztatóján a futballista.

A friss kupagyőztes így több szempontból is ünnepi összecsapásra készül. Ez lesz a győzelmük után az első hazai bajnokijuk, ahol a szurkolók a lefújást követően találkozhatnak is a játékosokkal. Emellett különleges fogadtatásra számíthat Škrtel is, akit lecserélésekor is köszöntenek majd a hazai drukkerek. Azt egyelőre nem tudni, pontosan hányadik percben hagyja majd el a pályát a védő. Akinek pedig ez nem lenne elég ok az ünneplésre: két fanatikus szurkoló a félidőben a pályán mondja majd ki a boldogító igent. A kérdés, hogy ezekhez az eseményekhez hogyan asszisztál majd a dunaszerdahelyi tábor.

A rangadó játékvezetője Erik Gemzický lesz, míg a VAR-szobában Michal Očenás hozza majd a döntéseket. A mérkőzést a Nova Sport 1 és a Voyo fizetős platformja élőben közvetíti. A vendégszurkolók ma 9-től 12-ig a DAC Store-ban, 15:30-tól pedig a helyszínen juthatnak belépőhöz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?