Vidnyánszky Attila meggondolta a felmondást

dd

Miután a Nemzeti Színház vizsgálóbizottsága megállapította, hogy a teátrumban novemberben történt balesetért senkit sem terhelhet egyszemélyi felelősség, a lemondás visszavonását a minisztérium is elfogadta.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója lemondásának visszavonását Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter fogadta el. Az igazgató november 13-án nyújtotta be lemondását három nappal korábban történt baleset miatt, amikor Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó előadás közben lezuhantak a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről. Annak ellenére, hogy a Vidnyánszky rendezésében készült Rómeó és Júlia díszletét több színész életveszélyesnek írta le, a vizsgálóbizottság most mégis azzal zárta le a vizsgálatot, hogy senkit nem terhel egyszemélyi felelősség.

Vidnyánszky a Magyar Nemzetnek adott interjúban elmondta, hogy a vizsgálat azt állapította meg, hogy több tényező szerencsétlen alakulása okozta a balesetet. „A színház veszélyes üzem” – mondta Vidnyánszky, aki szerint a kockázatok minimalizálásának lehetősége az igazgató és a rendező felelőssége ugyan, „de ezeket teljesen kiiktatni nem lehet, a színészeknek pedig meg kell tanulniuk egy-egy díszletet használni.”

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó végtagsérüléseket szenvedtek. A színészek napokkal később hagyhatták csak el a kórházat, felépülésük hónapokat vehet igénybe, de Horváth Lajos Ottó maradandó kézsérülést is szenvedett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?