Zólyomi–kassai csata az aranyért

<p>A jégkorong extraliga történetében eddig még sosem találkozott a döntőben a zólyomi és a kassai csapat. Vasárnaptól (18.00) ez a két együttes csatázik az elsőségért.</p>

A két gárda tulajdonképpen csak hozta a papírformát a fináléba kerüléssel: a zólyomiak és a kassaiak végeztek ugyanis az alapszakasz első és második helyén – ennek ellenére mindkét együttesnél rezgett a léc a playoffban.

A rutin döntöttA zólyomiak sima 4:1-gyel intézték el a besztercebányaiakat, majd az elődöntőben a pöstyéni újonc várt rájuk: az a csapat, amelyikkel senki sem számolt az érmekért vívott harcokban. A klubcímerük alapján hollóknak becézett pöstyéni együttesnél a kollektív teljesítményre helyezték a hangsúlyt. „Olyanok vagyunk, mint a muskétások, egy mindenkiért, mindenki egyért – magyarázta csapatkapitányuk, Richard Filip egyik nyilatkozatában. – Kapusunk, Tomáš Tomek pedig a berlini és a kínai nagy fal egyben.” Ez a két összetevő arra volt elegendő, hogy hétmeccses szériára kényszerítsék a jóval tapasztaltabb zólyomiakat. Akik ugyan morogtak az ellenfél defenzív, „betonozó” taktikája miatt, a sorozatban mégis kevesebb gólt (16:18) ütöttek ellenfelüknél. S hogy akkor mi döntött mégis a javukra? „Megijedtünk attól, mi lesz, ha döntőbe jutunk. Fejben úszott el a továbbjutás” – mondta a pöstyéniek vezetőedzője, Milan Klement. Egy potyagól döntöttA kassaiak már a negyeddöntőben megszenvedtek a poprádiakkal (4:3), és a végül bronzérmet szerző nyitraiakkal sem volt könnyű dolguk, a sorozat 4:1-es végeredménye ellenére. „Ha nem szereztük volna meg azt a félpályás gólt a második meccsen, akkor most minden másképp lenne” – vallotta be Alexandr Hylák, a keletiek cseh kapusa. A kassaiak ugyanis az első meccs 57. percétől, 3:2-es vezetésnél elkezdtek görcsölni: kikaptak 5:3-ra, majd a második hazai meccsen is vesztésre álltak, amikor Marek Chovan próba szerencse alapon a piros vonalról kapura lőtt. A korong behullott a nyitrai kapuba, a nyitraiak pedig kihullottak az elődöntőben (ahogyan 2006- ban is). Hiába volt ott a gárdában a 40 éves Jozef Stümpel vagy a bajnokság gólkirálya, Roman Tománek, a nyitraiak már nem tudtak mit kezdeni az újra nekilelkesült kassaiakkal. „Nem volt szerencsénk, az ominózus gól után elindultunk lefelé a lejtőn” – mondta Stümpel, akit társaival együtt szép gesztussal, vastapssal búcsúztatott a kassai Steel Aréna közönsége. Jenčík kontra JuríkA keleti drukkerek még egyszer szeretnének egy nagyot ünnepelni idén: a zólyomiak elleni döntőt követően. A tavalyi, Slovantól elszenvedett vereség után komoly fiatalítás zajlott Kassán, mégsem szakadt meg sorozatuk, és zsinórban a hatodik fináléjukra készülhetnek. Richard Jenčík csapatkapitány támadásban, a szezon közben igazolt Martin Štrbák a védelemben jelenti a rutint, s Marcel Haščák, Tomáš Marcinko vagy Dušan Pašek neve már a válogatottnál is szóba került. A zólyomiaknál is adott egy rutinos (és a házi pontversenyt szintén vezető) csapatkapitány, Lukáš Jurík, egy az aktív játékhoz idény közben visszatérő védő, Ladislav Čierny, és két ponterős sor: Brabeneccel, Podkonickýval, Michal Hovannal és Škvaridlóval. Hogy ez az első két meccs (s főleg az esetleges hetedik, sorsdöntő találkozó) hazai pályás előnyével együtt elegendő lesz-e a bajnoki címhez, legkésőbb április 19-én kiderül.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?