Végre kiélezettek lesznek a bronzmeccsek

somorjai női kosarasok

A bronzérem is meglehet a somorjai kosarasoknak – írtuk a női kosárlabda-extraliga 2018/2019-es szezonja előtt a csallóköziek esélyeiről. Ma (18.00) Kassán az utolsó, de legfontosabb lépések egyikét tehetik meg Diósi Albert vezetőedző védencei a bronzszéria első mérkőzésén a Young Angels ellen.
 

„Úgy kell játszanunk, ahogy a rózsahegyiek elleni második és harmadik elődöntős meccsen, keményen harcolva, agresszíven. A kassaiak is a gyors támadójáték hívei, védekezésben pedig agresszívak. Az dönthet a javunkra, hogy csapatként mi tapasztaltabbak vagyunk” – elemezte kérésünkre a bronzért rajtoló párharcot Suja Tímea, a somorjaiak játékosa és másodedzője.
Ebben, a harmadik helyért zajló küzdelemben már komoly rutinra tettek szert a csallóköziek, az utóbbi hét szezonból hatszor játszhattak a bronzért, igaz, csak a legelső alkalommal voltak sikeresek 2012-ben. Tavaly a pöstyéniek, előtte kétszer pedig a rózsahegyiek ütötték el az éremtől Sujáékat.


A kassai Young Angels ellen viszont teljesen nyílt a párharc. „Nagyon szeretnénk a dobogón végezni. Erről pedig végre kiélezett meccsek fognak dönteni” – vélekedik Suja. Az alapszakasz utolsó körében egyszer már sikerült elcsípniük az akkor második helyen végzett kassaiakat (80:61), a másik három meccset viszont a keletiek nyerték (71:66, 65:52, 75:54).


„Kassán kell egyszer nyerni, ami nehéz lesz, mint minden idegenbeli bajnoki, ráadásul csak két sikerig tart a széria. Nem történik tragédia, ha nem sikerülne, de ha úgy összekapjuk magunkat, mint ahogy a rózsahegyiek ellen (amikor a 38. percig vezettek a somorjaiak a második találkozón – a szerk. megj.), meglehet az érem – tette hozzá Suja. – A harmadik hely nagy motiváció mindenkinek, ezért is volt nehéz összpontosítani a nyitraiak ellen a negyeddöntőben. »Muszáj« volt nyernünk, így mindkét meccsünk szoros volt, de egy pillanatig nem kellett attól félni, hogy kikapnánk. Hoztuk, amit kellett, a rózsahegyiek ellen pedig egy kis pluszt is. Kassán itt akarjuk folytatni.” 
 

Érdekes

A somorjaiak műsora

Április 13., szombat, 18.00: Young Angels Košice–Šamorín
Április 17., szerda, 19.00: Šamorín–Young Angels Košice
Április 20., szombat, 18.00: Young Angels Košice–Šamorín

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?